close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Червена агония - комунисти плашат България със съдбата на Украйна
©
15:21 / 18.08.2023
203
БСП остро осъжда и се противопоставя на всякакъв акт на вандализъм срещу паметници и памет на хората и народа. Осъждаме и опитите това общество да бъде разединено. Това каза Таско Ерменков от БСП по повод вчерашния вандализъм от страна на фенове на "Левски". Социалистът използва последните червени козове, които са останали в "столетницата", и заплаши страната ни със съдбата на Украйна: "Случилото се вчера е опасен прецедент, да не забравяме, че преди 9 години с именно такъв прецедент започнаха едни действия, които доведоха до национална трагедия на една държава, която се намира на североизток от нас". Най-вероятно Ерменков говори за премахнатия паметник на Ленин в Харков през 2014 г., когато украинците най-накрая решиха да се отърват от най-големия монумент на комунистическия диктатор.

"Паметникът на Съветската армия е български паметник, построен от българи, с български пари, и е творба на български архитекти. Той е в памет на една армия, която е освободила Европа от хитлерофашизма. В състава на тази армия е имало не само руснаци, но и украинци, беларуси, французи, поляци, и на последния етап - и българи. И който воюва срещу паметника, посветен на победата над хитлерофашизма, сам се поставя на страната на победените, и това е опасно. Това води до възраждане на фашизма, на кафявата чума, което няма да има добри последици нито за Европа, нито за света, нито за хората. Колкото до насилието, последните 30 г. много пъти е имало палаткови лагери, и досега нито един път палатков лагер не е разрушаван, отбеляза Ерменков. Нека да бъдем внимателни и да не допускаме това разединение и тези опити на омраза да доведат до такива последици и в България", допълни Ерменков, който се опита да събере от 9 кладенеца вода, за да облъчи аудиторията колко ценен е Паметникът на Съветската армия.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.