close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Да не се лъжем – мандатът на Зико приключи
©
13:19 / 10.02.2023
327
"Да не се лъжем, някой обекти ще бъдат забавени, да не кажа, че някои ще бъдат и спрени“, призна кметът Здравко Димитров.

Да не се лъжем наистина – мандатът на Зико приключи. Той отдавна е забуксувал, но този път краят му изглежда съвсем достоверен – особено след това кметско признание.

Димитров ще продължава да твърди, че работи за Пловдив – затова не е подал оставка като кмет, но по-вероятно е да поработи за себе си. Как точно ще го направи, не е още ясно, но освободен от партийните окови, той може да го удари и на признания – като това за обектите.

Друго признание, което бихме могли да чуем е, че не го интересува дали ГЕРБ ще спечели местния вот в Пловдив и не би трябвало, след като си хвърли партийния билет. Обявеното забавяне на обекти и спирането на някои е част от новата игра на Зико – ГЕРБ да се оправя, аз нямам нищо общо. Той нямаше общо и с предложението за отпускане на 32 милиона лева за стадионите, но го прие, тъй като щеше да изглежда като наистина един опозорен кмет.

Сега предстоят няколко месеца агония – уж имаме кмет, но всъщност нямаме. Уж ще работи за Пловдив, но всъщност ще работи срещу ГЕРБ. А в общинският съвет ще изглежда като чучело, подмятано от всяко плаващо мнозинство. Зико ще се опита да управлява на инат, но няма какво да управлява – в тази деликатна ситуация трудно е да управлява и себе си.

Тогава възможно ли е да видим Здравко Димитров в една нова конфигурация на местния вот наесен – отмъщението на пренебрегнатия? Абсурд, бихте казали, оглеждайки разкопания, забавен и спрян Пловдив. Но мозъчният тръст около Георги Гергов, владиката Николай, а и "Мека топлина“, сигурно има друга позиция по въпроса. Но най-добрата идея, която може да роди, е ново Ветрило, което ще радвижи въздуха само около най-големите баламурници.

Да, абсурдна прогноза. Ако подобна идея се е родила в нечии глави, това ще е последното признание на Зико: "Провалът на  мандата ми беше предизвестен!“
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.