close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Да се гръмнеш - как допуснахме Петков за премиер?
©
10:59 / 09.06.2022
230
"Идва ти да се гръмнеш! Как допуснахме Кирил Петков да стане премиер, избухна в ефира на БТВ лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. "Премиерът само лъже", каза няколко пъти той. Думите на Йорданов дойдоха, след като премиерът Кирил Петков обяви, че ИТН са влезли във властта, за да вземат едни пари.

"Бях на срещата, когато Асен Василев каза на Караджов - плащай от твоя бюджет, аз ще ти ги върна на актуализацията", каза още Тошко Йорданов."Тези от ПП, които реват за корупция, осем месеца не направиха нищо".

Какво направиха за осем месеца? Арестуваха Бойко Борисов за една вечер и го направиха герой. Да можеш да посочиш някого и да го вкараш в затвора, това им е представата за справедливост", каза Тошко Йорданов, визирайки скандалния проектозакон "Магнитски".

"През цялото време заедно с Весела Чернева се опитват да заобиколят коалиционно споразумение и да вдигне ветото пред Северна Македония, без те да се изпълнили нищо. Във външно министерство има паметни записки на чужди дипломати с предложения от Кирил Петков как въпросът с ветото може да бъде вкаран в паралелен процес. Това е национално предателство", посочи Йорданов.

"Асен Василев се оказа слаб финансов министър, но държавата няма пари. Дърпа от енергетиката, за да се разплаща", категоричен е Йорданов.

Как обвиняваш някой, че прави далавери, след като решението е твое, попита реторично той по повод обвинението на Кирил Петков, че от парите за пътища Караджов искал да облагодетелства фирми.

Йорданов нарече Настимир Ананиев политическа (не назова каква, а многозначително замълча ), като дори бил с няколко нива отгоре.

Къде са парите в държавата, как за 9 дена се изхарчиха 9 млрд. лв, попита за пореден път той. Ако пък има пари, защо да не се разплатят парите с пътните фирми и да не се достроят пътищата. Защо не хванаха тези корумпирани хора, за които говорят, допълни Тошко Йорданов.

Интересно е как Петков ще намери 12 предатели в друга група, допълни той. Та това е Татяна Дончева в панталон, добави Йорданов.


Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.