close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Дали Петков е пуделът на президента? Радев казва: Това е пуделът ми
©
11:44 / 31.12.2021
563
Време е премиерът Кирил Петков да вземе една торта – от тези, които майстори жена му, и да я размаже в лицето на президента. И така да му покаже, че любовта между двамата има някакви граници, които вече са преминати. Иначе ще стане късно за всякакви корекции.

Радев е позволил на Петков да се прави на премиер и толкова. Засега знаем само това. Стана ясно, че президентът е петият елемент в управляващата коалиция. Очевидно е, че Радев държи Петков за топките и ще решава кога харвардският любимец да се прави на премиер и кога това не е уместно.

Отиват работодателските организации при президента и започват да му се оплакват от цените на тока. Слагат на масата своите идеи за излизане от кризата и Радев казва: Добре, ще поема ангажимент. Ама това негова работа ли е? В същото време правителството – чрез енергийния министър, също предлага мерки, но бизнесмените не са особено недоволни. И отиват при Радев.

И защо отиват при Радев, а не при Петков? Защото вероятно знаят кой управлява премиера. Няма друга логика. Работодателските организации са наясно, че проблемите им са в ръцете на изпълнителната власт. И сигурно знаят кой  дърпа конците на тази власт.

Кирил и Асен често повтаряха колко много обичат Радев. Той също много ги обича и с удоволствие ще ги направи за смях. Радев също така обичаше Нинова и БСП.

Петков може и да не иска да е пуделът на президента, но Радев казва: Това е пуделът ми.

И когато на масата са решенията за Северна Македония, Украйна, Крим, НАТО, Русия, познайте какво ще направи пуделът, когато външният министър  е бивш служител на Радев.

За Петков остава задачата да се вайка от настъпващата нова ковид вълна. И да опере пешкира. По тази тема Радев няма да се вайка с него, а само ще му отпусне синджира.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.