close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Добре дошъл, Херо, но не си у дома!
©
15:56 / 29.08.2023
491
На 15 май 2014 година тогавашният директор на Ботев Иван Джиджев обяви назначението на Димитър Димитров –Херо за спортен директор. Изкара месец и си тръгна с Мъри Стоилов. Сега отново идва – като треньор и вероятно за по-дълго. Тогава казах какво мисля по въпроса, ще кажа и сега.

Аз минавам за един жълто-черен нещастник. Така е според стилистиката на момчетата от Лаута. Херо я беше овладял до съвършенство докато тренираше Локо преди години. И така трябваше, тъй като Лаута беше неговият дом. Там управляваха силоваците от ВИС и всички в клуба имаха голям кураж. Херо беше от най-големите куражлии и съм му казвал, че се възхищавам на ентусиазма му.

Престанахме да разговаряме, когато куражът стигна неподозирани висоти и мутрите наложиха специфичен стил на поведение на своите работници. Но Лаута беше дом за Херо и той беше съвестен член на семейството. Трябваше да казва, че ще бие жълто-черните нещастници където ги хване. Казваше го и ги биеше наистина. Черно-белите бяха готови да се хвърлят под колата му, ако чуят, че Херо си тръгва. И после през годините слушахме едно и също - няма как да ме приобщите към жълто-черната идея, след като веднъж съм бил на Лаута. Черно-белите запалянковци сякаш ставаха по-живи когато слушаха тези приказки на Херо.

И сега Херо е вече "жълто-черен нещастник". Дали му идва да си прасне два юмрука в лицето, защото е предал Лаута. Едва ли. Професионализмът преди всичко, ще каже треньорът. А един негов близък сподвижник в занаята обичаше да му повтаря рефрена: Не всичко е пари,приятелю! Както е и да е. Херо мина през труден етап от живота си и се пребори с куража, който познавам. Сега може да се изправи пред приятелите си от Лаута и да каже: "Аз ви излъгах". И е време да се обясни в любов на нещастниците, за които говореше с погнуса. Надявам се да му е останало кураж и за това.

Не знам какво да кажа на Херо сега. Сигурно ще го представят с жълто-черна фланелка. Но това е проблем за Ботев защото Херо не си е у дома. Когато Моуриньо преди години се прибра в Челси заяви пред целия свят: "Аз се върнах у дома". Никой от сегашния жълто-черен щаб не може да каже,че си е у дома.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.