close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Докато се въртим около Меси, Роналдо/Кирил сяда на пейката, а Радев тича по тъча като шарлатанин  
©
13:04 / 07.12.2022
372
Когато Роналдо не е на терена или го пускат за 20 минути, прави разни муцунки. Знае, че камерите го следят и той държи всички да разберат, че му е криво и лявата калевра го стяга. Резервната скамейка не му е по вкуса, но се налага да е там, тъй като отборът му трябва да бие с повече голове.

Когато стана премиер, Кирил Петков се обяви за централен нападател, който лесно ще се вреже във вражеската отбрана и ще я изчегърта. Таранът не оправда очакванията и логично седна на пейката. И се научи да прави същите муцунки пред камерите – като един Роналдо. Очевидно е сърдит, че не играе, че го стяга чепикът, че не може да пробие отбраната на "хартиената коалиция“. Не може да осмисли очевидния факт, че вече е резерва.

Кирил прави едно и също още от премиерските си месеци – говори небивалици, повтаря ги всеки ден, но го прави толкова екзалтирано, сякаш иска да ни убеди, че за лъжата може да се говори с възторг. Напоследък дори тропа с ръце по парламентарната банка и търси обяснения за собствената си безпомощност.

И така – двамата с Асен били шарлатани. Тъй рече президентът, който изглежда последен разбра това, или пък отлагаше във времето своята излагация.

Ако Кирил и Асен са шарлатани, какъв трябва да е президентът Радев. С учудващо лицемерие той опитва да се еманципира от рожбите си, за които твърдеше, че с такива министри България ще цъфне и върже. Сега Радев тича по тъча с признанието, че се доверил и дал шанс на шарлатани. Но Корнелия Нинова, която го познавала много добре, доверява, че Румен Радев съвсем не бил от доверчивите хора. Излиза, че той също е от отбора на шарлатаните, дори е негов капитан.

И колко мило и трогателно "десните и демократични“ хора сега се възмущават от българския президент – как се отрекъл от двете си момчета за мокри поръчки, как обслужвал статуквото, как си пиел ракията с Борисов, как прикляка на Кремъл. И това са същите, които бяха коленичили пред президентството и молеха за помощ в битката срещу "непочтените“, като преди това му подариха втория мандат. Ако са забравили унижението си, поне да не правят капитал от него. Ако държат да не са в отбора на шарлатаните, може, но вече имат история с него.

Точно те – "десните и демократични“ хора, избрали Радев , го пуснаха да тича по тъча, да крещи на играчите, да ги сменя когато поиска, да отстранява "шарлатаните“ и да твърди, че той не е като тях. Вече му е трудно да се дистанцира, омаскаряването му е пълно. Шансът е наистина десните и демократични хора да му скъсят времето до сядането на пейката.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.