close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Господин Сиди, кюфтетата от ГЕРБ чак сега ли ти загорчаха?
©
16:33 / 07.06.2021
856
След парламентарните избори през 2017 година ГЕРБ направи правителство с ВМРО, НФСБ и Атака. Плановете на Борисов бяха други, но Реформаторският блок остана извън Народното събрание.

Преди това – в хода на предизборната кампания патриотите се въргаляха по турската граница и блъскаха жени, които влизаха у нас да гласуват. Беше ясно, че Борисов прави сериозен компромис, а беше обявил, че няма да прави.

Правителство с Каракачанов, Симеонов и Сидеров едновременно. Това е все едно да те разпънат между четири коня и да се надяваш, че ще се разминеш само с изкълчен пръст.

В хода на мандата въпросът ставаше все по-сериозен - докога ще бъде търпяна тази троица, която действа като рекетьорска банда, увесила се на гърба на Борисов и му шепне за стабилност.

Една година след съставяне на правителството  Сидеров искаше да бута кабинета. Първо, че някои министри не му вдигали телефона, а после – ако одобрим Истанбулската конвенция. На Сидеров бяха му натиснали копчето и той не криеше на кого служи. Каракачанов пък започна с безумни идеи - връщане на казармата, доброволна наборна служба, ще ремонтираме "Миг“-овете. Сякаш е на служба в руското военно министерство.

И ето го пловдивският депутат от ВМРО Александър Сиди. Той се изправи и каза, че без ГЕРБ не може да има управление, но без патриотите няма да има стабилност. Само не уточни какво няма да има без патриотарите във властта.

Днес обаче Сиди казва друго: "Българските патриоти" не виждат основа за бъдеща работа с ГЕРБ, тъй като 4-те години в коалиция са нанесли тежка репутационна вреда на ВМРО.

Сиди не усети ли репутационната вреда когато рекетьорската банда нагъваше кюфтетата с ГЕРБ? Сега бандата е  почти същата – Марешки е сменил Сидеров. Сиди и компания се наслаждаваха на "стабилността“ - колко членове на ВМРО станаха клиенти на прокуратурата, съда и полицията  -  фалшиви паспорти, празни язовири,  криминални сонди и рушвети. И все забъркани  висши чиновници, министри, подкупни общински съветници и пияни евродепутати.

Ластикът се е опънал да крайност, твърдеше Каракачанов. Без ГЕРБ отдавна да се е скъсал.

Гафовете на патриотите нямаха край, а сега Сиди намръщен, че имало "репутационна вреда“. От ГЕРБ могат да твърдят същото с огромно основание.

Когато говореше, че "без патриотите няма стабилност“, Александър Сиди ни казваше: Оставете ни да правим каквото си искаме и ластикът няма да се скъса.

Оставиха ги и затова останаха извън 45-ото Народно събрание. Сега искат пак да влизат и кюфтетата от ГЕРБ загорчаха. Малко уважение, господин Сиди! А и малко срам няма да ви навреди.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.