close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Хамид: Проблемите са заради "космонавта Аталай"
©
14:29 / 08.07.2024
908
ДПС е в топ форма и това си личи от резултатите на предсрочните избори. ДПС е втора политическа сила благодарение на д-р Ахмед Доган и Делян Пеевски. ДПС има един отбор и това е отборът на ДПС,заяви пред bTV депутатът от ДПС Хамид Хамид. Той посочи, че отношенията между Пеевски и д-р Ахмед Доган са прекрасни и не може "Рамадан Аталай заради лична изгоди да ги противопостави“.

"Винаги, когато ДПС е трябвало да се разделя с някои деребеи, те са поставяли лични интереси, но за първи път се поставя въпроса за д-р Ахмед Доган. Отношенията между Ахмед Доган и Делян Пеевски са повече от отношения между баща и син. Хората по места са против деребеите", каза още Хамид.

Запитан кой е силният човек в ДПС, Хамид Хамид отговори: "тандемът Доган-Пеевски". “ДПС е единно и няма как да има отбори. Мислете д-р Ахмед Доган и Пеевски като един човек“.

"ДПС има само един отбор. Тезата за крила е абсурдна и невъзможна. Всички в ДПС носят в сърцето си почетния председател д-р Ахмед Доган и там няма отбори, движението е единно", каза още депутатът.

"Хората не иска деребеи по места, а колективните органи по места взимат решения за сваляне на деребейте от колективните органи на партията. Хора като Рамадан Аталай деребействат в продължение на 30 години в партията. Хората по места обичат г-н Пеевски и доктор Ахмед Доган, защото започнаха да решават проблемите и виждат светлина точно в действията на господин Пеевски“, посочи Хамид.

Деребействане е да властваш на определена група хора, да управляваш, без да се съобразяваш с тях, уточни той. "През годините Доган ги е разпознавал и е приемал точните действия спрямо тях."

Той пак повтори, че деребеите се показват от областните структури - Търговище свалило доверието от Джейхан Ибрямов например. Хората от снимката в Сараите в Росенец, били манипулирани според Хамид.

Според него, партията се обръща към желанието на гражданите - това се вижда в Европа, в САЩ, във Франция. "ДПС в този момент да се обърне към проблемите на един или двама-трима е форма на манипулация. Не е достойно да се опитваш заради своите проблеми да бъркаш в душите на хората".

Хамид Хамид вярва на устава на ДПС и на Делян Пеевски. "Няма термин съпредседатели, в нашия устав имаме двама председатели", припомни Хамид.

Не търсете конфликт там, където го няма, призова Хамид. Той не е чул думите "с мен или си или с Доган“, както каза Джейхан Ибрямов.

Кой има права в новото начало - всеки, който осъзнае това. Кои са деребеите - хората ги посочват - например в Пловдивска област излязоха пред медиите преди седмица. Когато хората разберат някой чува ли техните реакции - това е новото начало.

Ибрямов има качества и възможности, но това което областните организация в Пазарджик свали доверието си - той може да продължи напред, въпросът е как. ДПС са всички избиратели, а не шепа хора. Ново начало означава, че няма да се върнем назад.

"Винаги, когато в ДПС е имало проблеми заради "космонавта Рамадан Аталай“, винаги господин Пеевски е бил до доктор Ахмед Доган“. Поканете космонавтите, ще е по-интересно“, категоричен бе Хамид Хамид.

Решението за изключването на Радаман Аталай  от парламентарната група било взето на заседание на парламентарната група с подпис и протокол, за него са гласували 30 човека, преди това предложението е на пловдивската структура.

"Аталай може да ви каже, че е космонавт", не му вярвайте, призова Хамид.

 "Отошенията между другия председател - Джевдет Чакъров, и Пеевски са прекрасни, както приятелството между Чакъров и Аталай е от години", каза Хамид.

"Г-н Пеевски е в ДПС от 2005 г., имало е много тежки моменти, много хора избягаха от г-н Доган, но Пеевски винаги е бил до него", каза Хамид. "Всички решения се съгласуват с почетния председател", допълни той.

Той отбеляза, че Пеевски и Доган винаги са заедно. Доктор Ахмед Доган взима стратегическите решения в партията заедно с Делян Пеевски, коментира Хамид. И добави – отношенията между Чакъров и Пеевски също са прекрасни.

Хамид е гласувал в подкрепа на проектокабинета на Росен Желязков, въпреки препоръката на почтения президент на ДПС Ахмед Доган да не се дава подкрепа.

Очаква се по-късно тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория мандат за кабинет на кандидат-премиер, предложен от втората партия в парламента ДПС.

"ДПС няма как да има отбори, а има манипулации от хора, които гледат личните си интереси пред партийното начало“, повтори още веднъж Хамид Хамид.

Той вярва, че ДПС може да стане и първа политическа сила с Делян Пеевски и Ахмед Доган. След заседание на партията ще стане ясно дали ДПС ще върне втория мандат или ще се опита да направи правителство.

"Най-силният човек е в ДПС е тандемът г-н Пеевски-доктор Ахмед Доган“, отсече Хамид Хамид.

"Засега сме втора политическа сила, но ще бъдем първа. Днес колективният орган ще определи кой да отиде да вземе мандата от президента, какво да прави с него, ако има предложение, ще излъчим кандидат за премиер", допълни народният представител.

"ДПС ще положи всички усилия България да има редовно правителство, за да може да се излезе от спиралата на изборите", подчерта Хамид Хамид. За санкциите на Пеевски по Магнитски Хамид твърди, че американците са били подведени, от ДПС имали всички документи и актът се обжалвал.

"Чест е за мен да пия кафе с почетния председател", отговори Хамид на въпроса какво ще направи, ако Доган го покани на среща.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.