close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Христо Иванов: Искам да знам коя е Мата Хари. Без БСП и ДСП до нас
©
12:55 / 20.01.2021
673
"Не твърдя, че Виолета Сечкова е Мата Хари. Моята работа като политик е да задавам въпроси и всеки политик трябва да отговаря на въпроси, особено когато е във властта. Моят пост в социалните мрежи поставя темата, която сме решили да държим на фокус. Това, което търся аз, е отговор. Българската прокуратура не установи коя е "Мата Хари", при положение, че българският премиер разказа за нея в свое медийно изявление. Това е изключителен проблем", коментира лидерът на "Демократична България" Христо Иванов.

"Напълно легитимно е да се задават въпроси за неформалния кръг около Бойко Борисов, който съществува от десетилетия. Моят пост в социалните мрежи поставя темата, която сме решили да държим на фокус. Задача на институциите е да търсят фактите. Българската прокуратура не е установила коя е Мата Хари, при положение, че премиерът разказа за нея. Това е проблемът“, каза още той.

След публикацията на Иванов Сечкова отговори с отворено писмо към съпругата му - Йорданка Иванова, в което заяви, че е потъпкано името на семейството ѝ и в частност нейното - като съпруга и майка.

"Съжалявам, ако съм създал дискомфорт за някого. В чисто човешки план това не е нещо, което за мен е приятно. Но от друга страна, когато човек е публична личност, когато човек е част от тази властова конфигурация, от този двор около Борисов, трябва да си дава сметка, че легитимни въпроси, които няма как да не касаят и личния му живот, не може да не се задават. В човешки план разбирам дискомфорта, но в политически план тези въпроси трябва да бъдат задавани, докато институциите не започнат да си вършат работата. Не е въпросът дали аз знам коя е "Мата Хари". Въпросът е институциите в България, прокуратурата, да установи коя е "Мата Хари" и да я разпита. И Бойко Борисов да отговори на този въпрос", заяви Иванов.

Ще има червени линии в нашето коалиционно споразумение: БСП и ДПС са изключени от това споразумение, ние имаме списък с големи национални задачи, които трябва да бъдат изпълнени, а много неща, към които се стремим, изискват конституционно мнозинство, каза още политикът. Той увери че коалиционното споразумение ще бъде подписано далеч преди изборите.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.