close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Изборът на Нинова – октопод или бели мишки
©
20:36 / 24.08.2022
314
Корнелия Нинова има уплах от октопод, който вгорчил живота й. Все за него приказва, с него ляга и става. За обществена употреба е наречен от нея "модела ГЕРБ“. Не споменава да е ходила на баячка, но стресът е оставил сериозен отпечатък върху поведението й. Отсъствието от държавната ясла за 12 години е превърнало сънищата на соцлидерката в кошмарна битка с бели мишки. И тя си е представяла толкова години как ще грабне автомата, ще обира безнаказано мадри и така ще громи октопода.

И ето, че й дадоха автомат за шест месеца.“През това време с Кирил се борихме с октопода, но сега пак се завръща“, казва Корнелия за дружбата със своя другар от техния партизански отряд, сринал се в урвата след вот на недоверие. А другарят Кирил се оказа по-ляв от Таско Ерменков и Александър Симов в любовта си към командира на отряда.

Голяма борба е паднала с октопода,  личи от списъците с назначения докато Нинова е министър на икономиката и вицепремиер. Около 500 социалисти са били назначени във властта.В местни и национални служби и министерства са набутвани местни партийни водачи, активисти, апаратчици и членове на Националния съвет, както и бивши депутати, подкрепящи партийното ръководство.

Освен шефски места в поделенията на социалното министерство, оглавявано от БСП, където членове на партията са оглавили Бюра по труда в страната и отдели по социално осигуряване, социалисти са застанали начело и на служби в земеделието, като горски стопанства и общински и областни земеделски служби, наред с ДФЗ, Дирекция за борба с градушките, БАБХ и четирите големи държавни горски предприятия, става ясно от публикувания списък. За да се отворят вакантни места за хората на соцлидерката, са били освободени кадри с дългогодишен опит.

Борбата е била епична, както обичат да се изразяват на Бузлуджа.В партизанските землянки се е зародил октопод, който трябва да бори онзи страшният, не давал мира на Нинова. Само че не й стигнало времето. Сега громят червения октопод.

Махат нашите хора отвсякъде, реват Нинова и Кирил в един глас. Ами нали махнахте техните за шест месеца. Друг партизанин – Даниел Лорел, казва, че някои назначения са странни.Така е, но сякаш партизанските бяха образцови.

И сега, предизборно, ще слушаме как октоподът се завръща, а нашият – мил, добър и хрисим червен октопод не заслужава да е под масата.

Ако за кратко време са били назначени 500 пипала, какъв як октопод щяхме да видим след един пълен мандат. Разбираме терзанията на Нинова – пак остава с белите мишки.


Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.