close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Избрната катастрофа помете и Нинова: Подавам оставка
©
14:42 / 11.06.2024
873
Поемам отговорност за катастрофалните резултати на БСП и подавам оставка, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова  на първата пресконференция на социалистите след излизането на окончателните резултати от изборите на 9 юни. Тя посочи, че няма да напуска Народното събрание.

През лятото БСП влиза в пълен цикъл отчет и избори, наесен ще се проведе пряк избор на лидер. Националният съвет на БСП трябва да реши кой от четиримата заместници на Нинова (Анастас Зафиров, Владимир Москов, Ирена Анастасова, Кристиан Вигенин) ще води партията до избирането на нов председател.

"Оценявам нашите резултати като катастрофални. Поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка, свиквам Националния съвет. Един от зам.- председателите трябва да довърши мандата", бяха точните думи на Нинова.

"Искам да започна с благодарност към всички, които ни подкрепиха. Беше хубава, жива кампания с много срещи с хората. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност, това е наказание за всички ни в политическата система. Няма победител на тези избори, защото всички губим гласове. Най-много ПП-ДБ над 300 000. ГЕРБ макар и да са спечелили трудно,биха имали претенцията да управляват с доверие на по-малко от една десета от българските гласоподаватели. Тази фрагментация означава нестабилност", посочи Нинова. Според нея вече няма голяма партия.

"В ляво нищо друго сериозно, освен БСП. Само ние представляваме лявото", изтъкна тя. "Само ние не влязохме в сглобки и договорки", категорична беше Нинова.

"България може да бъде извадена от кризата само от надпартийно, програмно, експертно правителство", категорична е лидерът на БСП.

Нинова посочи, че няма да напусне Народното събрание, защото е "избрана от народа" и си "остава депутат". Дали ще се кандидатира за нов мандат като председател на БСП не стана ясно.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.