close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Изчегъртването на Борисов все по-тежък проблем за изчегъртващите
©
14:56 / 07.07.2021
621
Бойко Борисов очевидно е в настъпление. Пълните зали и снимките с почитатели от различни краища на страната  показват, че изчегъртването нещо е зациклило и не работи в полза на изчегъртващите. За капак и социологическите агенции не прогнозират категорична победа на ИТН, каквито са очакванията сред привържениците на Трифонов. Дори Кольо Колев – червен Кольо от "Медиана“ вече е склонен да повярва, че ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила и след 11 юли.

И без джипката Борисов демонстрира увереност: "Излезте да гласувате, бием и махаме Радев“, говори бившият премиер. Той си позволява да използва изрази като "червена сган“ и "дойдоха да откраднат колкото могат“. Борисов залага на това, което вече всички знаят – управлява Радев чрез БСП с министри и зам.-министри, с подкрепата на "Демократична България“ и "Мутрите“, а ИТН ръкопляска отстрани. За Борисов "червена сган“ е събирателен образ на тази коалиция. Той има и друго определение – "зелен ботуш“. Хората искат да чуят това и той им го поднася като в детска игра – колкото по-цветно, толкова кефът е повече.

Дивият реваншизъм и злобният език наливат обилно вода в пресъхналата воденица на Борисов. Той добре разбира, че колкото атаките срещу него и ГЕРБ са по-яростни, толкова по-силно укрепват позициите му сред избирателите, които не искат да приемат, че ГЕРБ и Борисов не са свършили нищо свястно за 10 години.  Бившият премиер умее блестящо да поема атаките на противника и да ги превръща в мощни контраатаки. Точно тава се случва в момента.

В същото време кандидат-депутат на Мая Манолова е сгащен да купува гласове. Тошко Йорданов продължава да говори глупости по студиата. А в ДПС  - и не само там, са зашеметени от срещата на Борисов с Ердоган.  

Победа на ГЕРБ на 11 юли няма да доведе до ново управление на партията, но и да е само с половин процент сериозно ще разклати позициите на изчегъртващите. Толкова силно ще ги разклати, че може да им се отще да събират правителство и отново да се скрият зад гърба на Радев. Техният шанс е загуба на ГЕРБ, макар и символична. А те толкова разчитат на машините и хора от обкръжението на Мая Манолова, че шансът като нищо може да ги подмине отново.


Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.