close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Кеворкян с книга за Кирил - "Великият случайник"
©
14:57 / 27.09.2022
227
Кеворк Кеворкян издаде нова книга - този път отдадена  на Кирил Петков, който той назовава " Великият случайник ". В нея той е събрал всички свои изявления за някогашния министър председател и сегашен съпредседател на "Продължаваме промяната ".

"В годините на Побъркания Преход ни налазиха всевъзможни одиозни видове. Кирил Петков, наименуван от своите хора Просто Киро, обаче е нещо изключително. Той в действителност е Великият Случайник, пише Кеворкян.

Но не беше наврян инцидентно във Властта.В българската политика и гласност се появи един образец, в чието битие е доста мъчно човек да повярва, толкоз неосъществим наподобява Киро.

И този човек управляваше страната – и в случай че не беше разкаран небрежно, можеше да я подпали от четирите ѝ краища.

Тъй или другояче, той остави своя безформен отпечатък върху българската политика – и тя доста мъчно ще си възвърне някакво релативно възпитание след неговото кратковременно престояване в нея.

Онзи, който конфигурира Просто Киро във властта, явно доста е мразел България, е безпощадната оценка на Кеворкян.

В предговора на "Великият случайник " четем:

Сигурно ще се попитате – какво, по дяволите е това " сри “ в заглавието?

" Сри “ е думица от неговия специфичен език. Тя е един от неговите словесни шедьоври. Отговарял на някакъв въпрос и заключил: " Икономиката се сри в първото тримесечие “. Тръгнал да споделя "срина “ – само че нещо го разсеяло, нахапал клетата дума и я изплюл.

Кирил Петков/ПростоКиро, най-малко в езика си, като че ли живее на подскоци.

Само в едно е гладко-стремителен – в лъжите. Толкова са арогантни, че започваш да се питаш, какво е нормалното положение на основателя им.

Понеже самият той бе фиктивен небрежно за политик/държавник, производството на измислици сякаш е неговото главно обвързване. Ако му забранят да замерва с тях българите, които той явно счита за слабоумни, това сигурно ще има пагубни последствия за него.

Отиваше си към този момент, само че продължаваше да лъже – инфантилно и без всякакво въображение, като че ли е самичък в някаква пустота.


Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.