close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Кметът на Пловдив: Обичайте ме! И спираме влака за Карлово. Ама Альоша...
©
11:25 / 28.12.2023
515
Новият кмет на Пловдив Костадин Димитров е готов с новогодишния си поздрав към пловдивчани. Добрахме се до него в аванс. Ето го:

Скъпи съграждани,

Не знам какво точно да ви кажа, тъй като още не съм закръглил и два месеца от избора ми. Първото, което ми идва наум, е да се обичаме. Мога и по-конкретен да бъда: Обичайте ме! Защото без любов нищо хубаво на този свят не се е случило. А имаме такива планове за нашия град, че ще ви хвръкне шапката.

Но още в началото да бъдем наясно. Тези, които са обичали Здравко Димитров,  особено Иван Тотев, по-далече, моля ви, да си нямам разправия с Началника. Не че няма да ви обръщам внимание, но да си имате едно наум. В тази връзка да поясня за онези, които още не са разбрали – мога да коля и беся не само по общинска линия, но вече и по партийна. Цялата власт е където трябва. Може и да не звучи съвсем новогодишно, но това е положението – поне засега.

И като стана дума за любов, един светъл пример ще огрява цялата 2024 година. Нали не сте забравили ухиления Славчо Атанасов в офиса на ГЕРБ още на втория ден след първия тур на изборите – прегръдки, целувки, красиви думи. Няма как да го забравите, така се прави. Аз също бях ухилен, но нямаше начин – Бойко беше отзад. За тези, които си мислят, че тогава малко се поизложихме, да им кажа:  Много се изложихме, но всичко е в името на Пловдив.

И не бъдете злопаметни. В нощта на балотажа казах на Бойко, че водим във всички райони на града  и вероятно ще имаме шестима райони кметове. Е, районите пак са толкова, но кметовете ни са четирима – бял кахър!

И още нещо важно – няма повече да чакате влака за Карлово. Няма да има влак, спираме го. Над Марица няма да е "спрелият влак за Карлово“, а модерна европейска мотриса, на която ще си пиете кафето и ще се наслаждавате на реката, чиито води спокойно се разливат в почистеното корито. Ето затова трябва да се обичаме!

За Альоша не ме питайте, тръпки ме побиват – голяма дандания ще падне и аз ще опера пешкира. Дано не я захващаме тая тема. Ако я захванем, дръжте си я вие, а аз ще бъда наблизо и ще ви подкрепям, когато и мен ме подкрепят.

Искам да ви кажа, че мандатът е пред мен и аз съм пред вас. Да не се пречкаме и всеки да върви по своя път.

Светла да е годината, светло да е пред мен, пред вас – както си го направите!
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.