close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Кой лъже на 1 април – Димитров или Каназирева
©
14:50 / 01.04.2022
288
Сградата на бившата Белодробна болница се подготвя да приеме бежанци от Украйна. "След около 15 дни тук ще бъдат приети първите хора. В момента се проверяват инсталациите, трябва да се ремонтира покривът и да се обзаведе вътре“, коментира кметът Здравко Димитров.

"Преди година и половина правителството на Борисов отпусна 9 милиона лева точно за тази болница. Тогава те бяха спрени от областния управител Дани Каназирева и те не дойдоха при нас", заяви още кметът.

Не закъсня и отговорът на Дани Каназирева:

"В качеството ми на областен управител нито съм имала правомощия, нито който и да е областен управител има правомощия да спира или да отпуска милиони левове, за който и да е кмет. Кметът или не знае за какво става въпрос, или не знае какво говори. Искането си тогава - за 9 млн. лева, Здравко Димитров беше отправил през РЗИ до министъра на здравеопазването и такива средства никога не са внасяни, обсъждани, гласувани и отпускани от Министерски съвет с премиер Борисов. Ясно е, че кметът търси виновник за състоянието на общинското здравеопазване, но по-добре да не намесва мен, а да се обърне към експертите си в общината“, каза Каназирева.


Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.