close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Късопишков – човек, който пише с къси букви. Или Манол не става за голямата работа
©
13:18 / 27.04.2023
406
"Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение. Винаги мога да ви назова Коцето Късопишков, имам предвид човек, който пише с къси букви“. Така пловдивският депутат Манол Пейков репликира от трибуната на Народното събрение лидера на "Възраждане“ Костадин Костадинов, който често употребява изразите "Доносническа България“ и коалиция "Сорос донос“.

Тази разправия пък е отприщила въображението на адвокат Владимир Дончев, бивш депутат от НДСВ, който ни убеждава в свой пост, че поведението на Манол е достойно за уважение. "Фюрерите винаги са на косъм от жалкото и гротескното в напъните си да се представят за велики, а и също винаги се намира някой талантлив и остроумен творец, който да ги постави на място. Манол Пейков може и да не е Чаплин с "Великия диктатор“, но определено свърши добра работа от парламентарната трибуна“.   

Под написаното от Владо се разгаря обширна дискусия по темата. Бившият зам.- кмет на Пловдив Александър Константинов пише, че спокойно би приел поведението на Манол като еманация на неговото възпитание. Но положението ставало сериозно, тъй като се носи мълвата, че господин Пейков ще е кандидат за кмет на града. А неговата представа за личността на кмета била друга. Господин Константинов иска да ни каже, че Манол Пейков не става за голямата работа, за която се гласи.

В крайна сметка дискусията, провокирана от Владо Дончев, е обобщена от колежката Ваня Драганова: "Какви семантични анализи! Нещата обикновено са прости – изказването на Манол Пейков е просташко, факт.“

Още по-прости можеха да бъдат нещата, ако Владо бе разсъждавал и в друга посока – дали изразите "Доносническа България“ и "Сорос донос“ са талантливи и остроумни творения, като тези на Манол, или обикновена простащина.  

Да оставим Копейкин настрана. Когато иска да се изхвърлят утайките от Народното събрание, визирайки Манол, вероятно има предвид и себе си, кой знае. В случая е важна "голямата работа“ на господин Пейков. Каква добра работа свърши той от парламентарната трибуна с "късите букви“? За кого? За партията си, за себе си или за Пловдив?

Манол може да е остроумен и талантлив, по израза на Владо Дончев. За "голямата работа“ обаче не се пише с къси букви.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.