close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Лази ли ни Стоичков по нервите, ще дочакаме ли и реклама за памперси
©
14:32 / 02.02.2024
539
Застраховани сме във ВИС-2“, е лаконичното послание на Любослав Пенев в легендарната реклама от 90-те години с участието на Христо Стоичков. Сюжетът е достатъчно опростен - Камата и Чичовото се качват в емблематичен модел на Мерцедес и отпрашват нанякъде.Преди да потегли обаче, Пенев поглежда камерата с предизвикателно изражение и изстрелва думите "Застраховани сме във ВИС-2“.

Така започва "рекламното“ битие на Христо Стоичков. Според редовни телезрители "Златната топка“ е започнал да им лази по нервите – през няколко минути цъфва на екрана я като лице на букмейкърската къща WINBET, я като продавач-консултант в "Кауфланд“. Според други обаче, Ицо стои на екрана толкова добре, колкото и на терена.

Стоичков е ветеран като лице в рекламния бизнес.През 1998 година той е участник в клип на Puma - рекламира т.нар. извънземна технология на бранда, която спомага за по-доброто усещане при движение. Компанията изказа благодарности на футболната звезда за големия принос към повишаването на продажбите.

Христо Стоичков поставя рекорд през зимата и пролетта на 2005 година, като е рекламно лице на хипермаркетите "Технополис", на облеклата с марка "Вайк", на застраховките "Гражданска отговорност" на "Булстрад", участва в презентацията пред испански туроператор и на "България ер", когато тя извърши първия си полет по линията София - Барселона.

Стоичков не спря дотук и се включи в рекламата на Корпоративна банка. Клипът с негово участие бе сред най-ярките участия на фестивала на Асоциацията на рекламните агенции, а появата му стана повод да се говори, че Стоичков се е врекъл единствено на "Корпоративна" (срещу рекордно заплащане) и няма да рекламира повече други продукти и услуги. На следващия ден се разбра, че Стоичков е в основата и на рекламната инициатива на "Жилет".

Помни се и участието на Камата в реклама на "Каменица“, където той показва как се отварят капачките с прочутата си фраза " Айнсцу, Цвайцу, Дрън“. Стоичков е рекламирал Банско, както и американски автомобили. Бил е лице и на "Т-Маркет".

По съвет на рекламните специалисти доста компании избраха спортни звезди да популяризират стоките им. и да привличат потребителското внимание към тяхната марка. Единодушното мнение в бранша е, че чрез използването на спортни знаменитости българската рекламна практика се синхронизира със световната, в която отдавна спортистите се изявяват с рекламна цел – за младите техните послания звучали като покана за развитие, изява, свобода и търсене, подтиквали към успехи.

Само дамски превръзки и памперси не е рекламирал, аман вече – можете да прочетете в мрежата. Но може да прочетете и друго:

"Първо, той изглежда и говори като себе си. Липсва изнасилената интонация  на некадърен актьор зад кадър или потресаващ разговор между домакини, гушнали препарати.Неговите истории също са истински.Усеща се и иронията,с която се отнася към себе си.

Кое е за предпочитане – Христо Стоичков или гнусните реклами за "перфектните и уникални подмишници“ и да се срутим във "вагиналната сухота“ и благото излъчване на лелка, която явно вече няма такъв проблем.

Ако предложат на Стоичков да рекламира дамски превръзки, това ще е толкова смешно и забавно, че всеки вносител само ще спечели.

Искам да гледам реклами със Стоичков!“, завършва журналистът Лиляна Панделиева.

Това е положението.  Ако има изнервени телезрители, за тяхна сметка е. Днес Христо Стоичков е сред най-добре печелившите от реклами спортни величия. Който играе - печели. Рискът е, ако не е достатъчно внимателен. Тогава може да заличи всичко, което го правеше по-различен.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.