close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Мая отново на педали: Пак идвам! А с ареста на Борисов се изложиха
©
16:54 / 20.03.2022
583
Мая Манолова заяви пред БНТ, че до дни ще бъде обявен нов социален проект. А на въпрос дали бившият военен министър - Стефан Янев ще бъде водач на новата платформа - отговори, че с него "работят добре в една посока".

"Със Стефан Янев и с неговия екип сме в добра комуникация. Ние го подкрепихме и сега, когато беше отстранен от поста военен министър. Подкрепяли сме го и като служебен премиер, но социалната алтернатива, ще има други лица. Естествено ние ще си сътрудничим, ще работим заедно, защото гледаме в една посока", каза Манолова

Тя критикува акцията с арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, защото според нея те ще имат обратен на търсения ефект.

"Резултатите от трите ареста в четвъртък вечерта са на път да занулят три години битка срещу "модела Борисов" и да попарят надеждите, очакванията, енергията на десетки хиляди хора от площадите на България", заяви Манолова.

По думите ѝ резултатите от тези арести започват на практика реанимация на ГЕРБ, тъй като са им дали възможност да минат в контранастъпление и реално да се върнат обратно в политическата игра. "От всичко това, което се разигра, се видя, че на Борисов адвокат не му трябва при Гешев - главен прокурор", отбеляза Манолова.

С тези действия управляващите са загубили и информационната война, като не са съобщили на обществото какви са обвиненията, за какви престъпления има съмнения, някакви факти и нови доказателства, като доклада на АДФИ, който показва, че има щета в бюджета за над 500 млн. лв.

"Ако в следващите дни цялото това искане и за задържане, и за привличане като обвиняем не бъде подплатено със сериозни доказателства, това ще постави под съмнение и действията сега на МВР и на правителството, и изобщо тяхната способност ефективно да се борят с корупцията", заяви Манолова.

Според Мая Манолова по темата "съдебна реформа" това мнозинство практически не е направило нищо. Още не е минал през зала законът за спецсъдилищата, няма го закона за КПОНПИ, нищо не се прави и за смяна на членовете на инспектората на ВСС.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.