close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Неутрализират Путин, ако посегне към ядрения бутон
©
14:50 / 28.10.2022
209
Руско-израелският бизнесмен Леонид Невзлин - един от бившите шефове на петролната компания "ЮКОС",  смята, че западните спецслужби може да убият руския президент Владимир Путин, ако получат реални доказателства, че Русия се готви да употреби в Украйна ядрено оръжие. Той коментира темата пред журналиста Дмитрий Гордон, основател на интернет изданието "Гордон“.

Невзлин споделя, че над 30 години работи с американци и е склонен да вярва на изявленията на  висши длъжностни лица в САЩ, че употребата на ядрено оръжие ще има "ужасяващи последствия".

"Ако те казват, че проследяват зарядите, значи ги проследяват – как се съхраняват и придвижват. Ако намекват, че отговорът ще бъде съкрушителен, то Путин трябва да го разбира не по начита, по който обясняват... Става дума за това, че центровете за вземане на решения ще бъдат унищожени. Заедно с него. Аз така го възприемам. Смятам, че американците са готови да ликвидират него и обкръжението му при риск от употреба на ядрено оръжие." – коментира бизнесменът.

Той е убеден, че западните спецслужби денонощно наблюдават Путин, обкръжението му и армията, така получават необходимата информация предварително.

Като  пример Невзлин посочва разкриването на имената на близо 30 служители от Главния изчислителен център на въоръжените сили на Русия, които насочват ракетите срещу обекти в Украйна. Той предполага, че за разследването са помогнали украински хакери.

"Мисля, че американците знаят още много повече от това, което си представяме", обобщава бизнесменът.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.