close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Няколко писма, една цел - Асен Василев
©
14:17 / 24.11.2023
224
Делян Добрев отговори с писмо във фейсбук, адресирано до Слави Трифонов, след като вчера той публикува такова в профила си.

Трифонов се обърна към Добрев с призив: "Вашата партия трябва да спре да го подкрепя".

Добрев отговори на Трифонов също с онлайн писмо, в което подчертава, че той никога не е гласувал за Асен Василев и не е подкрепил нито един бюджет на Василев.

Уважаеми г-н Трифонов,

Благодаря Ви за писмото! С Вас не се познаваме, но етикетът изисква да Ви отговоря. 

Ще започна с лицемерието, г-н Трифонов...

Първо, не съм гласувал никога за Асен Василев, за разлика от Вас. С Вашите гласове, той стана финансов министър. Ето това е лицемерие. 

Второ, не съм подкрепил нито един бюджет на Асен Василев, за разлика от Вас. С Вашите гласове той изтегли първите си милиарди. Ето това също е лицемерие. 

Трето, не аз, а Вие вкарахте Асен Василев в политиката. Ако бяхте проявил кураж/мъжество да предложите на НС проектокабинета с премиер Николай Василев, щяхте да имате кабинет на малцинството, а децата на България нямаше да заборчляват с милиарди. Асен Василев и Кирил Петков щяха още да търкат изтривалката пред кабинета на Румен Радев и да викат "С Вас сме, г-н Президент". Това не знам дали е лицемерие, но е онази приказка с косъма в очите на другите и гредата във Вашите. 

И все пак мнението ни за бюджета съвпада! Не разбирате или не искате да разберете, но аз разполагам с един глас - моя си. Давам всичко от себе си да спечеля на своя страна ръковоството на моята партия и гласовете на ГЕРБ - СДС, но не успявам. Ако сте искрен, опитайте и Вие! Сигурен съм, че имате телефона на Бойко Борисов. А не пречи да звъннете и на Делян Пеевски

Последва ново писмо от Слави Трифонов до Делян Добрев.

"Ех, господин Добрев, не ви познавам, но така с тези писма стана малко романтично. Разбира се, ще ви отговоря, въпреки романтиката, защото, господин Добрев, не сте прав. Симпатичен сте ми, но истината ми е по-симпатична. Лошото е, че в такива моменти, акцентът се измества от истинския проблем. Нещо такова се получава между мен и Вас. Проблемът е Асен Василев и срамната коалиция на сглобката, но, господин Добрев, Вие леко го измествате към мен. Затова, за да не избегна основният проблем, ще постъпя като римския държавник Марк Порций Катон Стари. Марк Порций Катон Стари, заради войните на Рим с Картаген, при всяка една своя реч е казвал - "И все пак Картаген трябва да бъде разрушен!“ Затова аз ще започна като него и ще кажа - "И все пак Асен Василев трябва да бъде уволнен“!

А сега към Делян Добрев и писмото му до мен.

Първо. За лицемерието. Не сте гласувал за Асен Василев, но стоите в политическата сила, която го направи отново министър и му гласува един престъпен бюджет. Освен това, Вашата политическа сила се кани да му гласува нов престъпен бюджет. Ако сте толкова непримирим, напуснете ГЕРБ.

Второ. В политиката Асен Василев беше вкаран от президента Румен Радев. Да, ние го подкрепихме в онзи коалиционен кабинет, в който бяхме заедно с тях, но в мига, в който почна да загробва държавата, аз свалих, именно заради Асен Василев, собственото ни коалиционно правителство.

Трето. Когато, ние от "Има такъв народ“ имахме 65 депутата в 46-ото Народно събрание, всички потенциални партньори, ДБ, БСП и формацията около Мая Манолова, отказаха, забележете отказаха, официално отказаха да подкрепят наше правителство. После лъжеха, че ние не сме искали да направим правителство, но те са си такива. И според Вас е трябвало да предложа кабинет на малцинството подкрепено от ГЕРБ и ДПС? Невероятна идея. Да направя така и после да стана заложник на тези две партии? И те да се опитват да ни унижават така, както сега унижават ППДБ? Аз, за разлика от ППДБ, имам достойнство и морален компас.

Четвърто. Аз нямам телефона на Делян Пеевски. И никога не съм го имал.

Подозирам, обаче, че Вие го имате, така че Вие му се обадете. На Бойко Борисов го имам, но...няма да му се обадя!

И за финал. Бюджетът на Асен Василев е престъпен. Затова ще завърша както започнах – "И все пак Асен Василев трябва да бъде уволнен“!
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.