close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Няма свободен гробар за гроба на Навални
©
12:57 / 28.02.2024
779
Опелото на Алексей Навални ще се състои в църквата с иконата на Божията майка "Утоли моя печали" в Марино (район на Москва) на 1 март от 14 часа, съобщи неговата говорителка Кира Ярмиш в социалната мрежа "Екс".

"Елате рано. Погребението ще се състои на Борисовското гробище", добави тя.

Вчера приближени на покойния опозиционер съобщиха, че погребални агенции отказват да организират прощалната церемония на Навални, който почина при мистериозни обстоятелства в наказателна колония, а впоследствие руските власти повече от седмица отказваха да върнат тялото на майка му.

Ярмиш посочи, че от екипа им са звъняли на множество "частни и държавни погребални агенции, търговски обекти и погребални зали", но без успех. Някои твърдяли, че нямат свободни места, други отказвали в момента, в който научили, че става дума за Навални.

"На едно от местата ни казаха, че на погребалните агенции им е забранено да работят с нас. След цял ден търсене все още не сме намерили кой да организира прощалната церемония", обясни тя.

Иван Жданов, директор на Фонда за борба с корупцията на Навални, съобщи, че на 29 февруари, когато първоначално била идеята да се проведе погребението, не се намерил свободен гробар да изкопае гроб в Москва, тъй като в същия ден ще се проведе планираното от Путин годишно обръщение към двете камари на Държавната дума и от ръководството на Руската федерация не искали друго събитие да отвлича вниманието. Нещо повече - 17 киносалона из Русия са изразили желание да излъчат словото на лидера на живо.

Днес съпругата на опозиционера - Юлия Навалная, ще държи реч пред Европейския парламент.

Депутатите ще гласуват и резолюция за подкрепа на политическите затворници и потискането на гражданското общество в Русия.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.