close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Общински съветник: "Модър-Царевец" е от най-големите лични провали на кмета Димитров, дължи извинение на пловдивчани
©
11:01 / 06.06.2023
251
Кой е най-големият личен провал на кмета Здравко Димитров? На този въпрос отговаря  независимият общински съветник Слави Георгиев. Отговорът е: Пробивът "Модър-Царевец“.

Обектът е за над 10 милиона лева и е със 100%  осигурено финансиране по общински заем.

"Каква е историята? Още миналия мандат имаше проведена обществена поръчка за извършването на пробива под "Модър-Царевец“. Кметът Здравко Димитров дойде и отмени тази обществена поръчка и проведе нова. Но там изпълнителят отново беше същият, който спечели и предната обществена поръчка, но вече бяха загубени шест месеца“, припомни Георгиев.

Срокът на изпълнение за обекта е три години и след направена инспекция на място от общинския съветник, се вижда, че в края на тези три години няма нищо завършено по този проект. Навсякъде има строителна техника, всичко е разхвърляно и не му се вижда краят.

"Най-лошото е следното - в комплект с "Модър-Царевец“ върви пълната реконструкция на улица “Царевец" и булевард “Хаджи Димитър", който е в трагично състояние и оплакванията от гражданите са страшно много. В същото време улица “Царевец" дори не е започната“, отбеляза Слави Георгиев.

Той допълни, че се касае за обекти със 100% осигурено финансиране и с пълен коридор за работа.

Според общинския съветник, целият този хаос показва неспособността на Здравко Димитров да контролира процесите по изпълнение на обектите в Пловдив.

"Най-големият провал на кмета. Това трябваше да бъде венецът на неговото управление, където той да реже лентата и да обира лаври, но виждаме, че този обект се превърна в неговият най-голям провал“, каза Георгиев.

Той смята, че Пловдив заслужава повече и най-вече заслужава да има обекти, които се завършват в срок. "Здравко Димитров дължи извинение на пловдивчани“, смята общинският съветник
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.