close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Пеевски в ролята на разярен бик, Борисов - талантливо политическо животно, Радев прозрачно предвидим
©
15:37 / 01.02.2024
230
"Бойко Борисов в сравнение с другите политически играчи, които има на терена в момента, е най-талантливото политическо животно, по Аристотел. Човек с политическо чувство и усет. Той много разбира, че това е вакантната роля и печелившата роля в момента, и не се колебае да я изиграе, защото Делян Пеевски в момента, и не само, играе ролята на разярения бик, който в крайна сметка с всички усилия, с всички възможни средства ще постигне това, което иска, а именно да заеме позицията в собствената си партия, да стигне до максимална позиция в държавата. Пеевски от тази гледна точка не може да поднесе изненади, нито като интелект, нито като възпитание, нито като позиция. Това, което казвам, не означава, че го подценявам като политически възможности, но той е лесно разгадаем, лесно предвидим", коментира политологът Огнян Минчев.

"Румен Радев също е изключително лесно предвидим. На него си му личи изцяло прозрачно, че иска цялата власт, много се сърди на всеки, който препречва пътя му към цялата власт. Това са семпли прояви на политическо желание, на желание за власт, много лесно да бъдат разчетени.

Бойко Борисов е човек, който може да изиграе всяка една политическа роля и да влезе във всяка, която му е изгодна. Той разбира, че Радев е в уязвима позиция, разбира, че Пеевски е излязъл в атака доста грубо и доста неразумно, защото няма да постигне това, което си мисли, че ще постигне с подобно поведение.

И Борисов обира политическия вакуум, който е доста широк в настоящото политическо пространство, където партиите от сглобката носят последствията, негативите от нейното съществуване, а Радев също носи негативите от своите доста първични реакции в публичното пространство.

Бойко Борисов разбира, че в тази ситуация е почти единственият, който може да реализира определени бонуси за собственото си политическо оцеляване и завръщане.

От психологическа гледна точка това е умиротворяване, изпращане на послание към гражданите - аз съм човекът, който е в състояние да се разправи с всички тези заедно и поотделно, които са тесногръди. Аз съм този, който може да ги помири в полза на всички. Това е посланието.

Той печели много сериозно от своето поведение в подобни ситуации, тъй като винаги се пласира в ниша, която е доброволно незаета от всички останали.

Общо взето това е заявката, че ГЕРБ се връща във властта след ротацията. Когато някой, особено Бойко Борисов, започне да говори за умиротворяване, помирение, за интересите на всички ни и т. н., готви се за власт и за нищо друго", коментира още Минчев.

 

.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.