close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Петков се огъна пред Нинова - ако Тагарев е военен министър, правителството пада
©
12:19 / 01.03.2022
387
В 3:00 ч през нощта предложеният за министър на отбраната проф. Тодор Тагарев е сменен заради яростната съпротива на БСП. Драгомир Заков е новото предложение на кабинета за министър на отбраната, потвърди премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента.

"Или сменяте кандидатурата на Тагарев за военен министър, или правителството пада", са заявили категорично на драматично заседание снощи депутатите от ПГ на "БСП за България пред Кирил Петков. Социалистите били непреклонни, че няма да подкрепят проф. Тагарев заради ястребските му позиции, а без техните гласове той не може да бъде избран, освен ако ПП не опрат до подкрепата на ГЕРБ и ДПС.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е обяснила на премиера, че по никакъв начин не е възможно левицата да гласува за Тагарев и че дори и да мине кандидатурата му в парламента днес, то след няколко  седмици коалицията ще се разпадне заради неговите неприемливи позиции. 

До 23 часа снощи кандидатурата на Тагарев все още беше на дневен ред.

Предполага се, че в нощните часове Корнелия Нинова е успяла да убеди премиера Кирил Петков, че Тагарев взривява управляващата коалиция.

Новината за смяната на Тагарев беше шок за част от депутати, които минути преди началото на парламентарното заседание научиха от медиите,  че за поста на отиващия си Стефан Янев ще бъде предложен дипломат от кариерата и военен представител в Брюксел. Постоянен представител на България в НАТО е Драгомир Заков. "Много съм щастлив да кажа, че Заков потвърди късно снощи нашата покана, защото в момента в българската сигурност в рамките на международната сигурност няма по-подготвен човек от него", съобщи тази сутрин решението си министър-председателят.


Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.