close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Петър Стоянов президент. И следва: Кой е той, това не е сериозно, той е най-добрият
©
14:29 / 13.09.2021
921
Петър Стоянов е едно от имената, които ГЕРБ-СДС обсъжда като възможен кандидат за президентските избори на 14 ноември, заяви в студиото на "Здравей, България" депутатът Тома Биков.

"Името на Петър Стоянов за кандидат за президент се появи вчера, след мое участие в БНР. На въпрос какво мисля за него, аз казах какво мисля: това е най-успешният български президент до момента, човек който е извадил страната от ръба на гражданска война. Това казвам и сега", коментира Биков.

"Преди всички президентски избори след 2001 г. името на Стоянов винаги е част от обсъжданията на десницата. Включително и в момента. Това име се върти в общественото пространство. Нормално е всеки, който е загрижен за това, да даде алтернатива на Румен Радев, да обсъжда и кандидатурата на Петър Стоянов", каза още Биков.

"Петър Стоянов би бил добра кандидатура за президент, но решението не е взето", посочи лидерът на СДС Румен Христов, който пръв лансира кандидатурата на бившия държавен глава.

"Петър Стоянов е най-доброто, което имаме за президент. Той е президент за пример. Един мъдър човек, който искаме да видим в политиката", е мнението на бившият президент Росен Плевнелиев. "Президентът Стоянов е чудесен човек. Трябва лице, което да е обратното на Румен Радев. Не мога да си представя падението "Демократична България да подкрепи Радев. Надявам се на втория тур да се случи обединение на десния вот", добави още той.

Александър Симов от БСП коментира точно обратното: "Ако ГЕРБ искат да загубят зрелищно още едни избори за президент, да издигат Петър Стоянов. Според него оценката за Стоянов не е толкова еднозначна и еднопосочна, напротив - "В момента ако излезем на улицата, хората ще се чудят кой беше той. Не виждам как той ще реши проблемите на ГЕРБ. Въобще не мисля, че има човек, който може да ги реши."

Петър Стоянов е бил моят президент и е бил един от най-успешните, които България е имала, заяви в коментар и Мария Капон, ИСБНИ. Тя обаче смята, че не е сериозно някой "да се качва на гърба му". А според нея именно това правят от ГЕРБ: "Бившият министър-председател се опитва да не остане в изолация. ГЕРБ има нужда да намери съмишленици. Това е трик, за да влязат в друго поле", каза Капон. Според нея една такава кандидатура няма да бъде заплаха за протестните партии.

Анализаторът Илиян Василев коментира хипотезата по-скоро като слух за двойна употреба:

"Начинът по който от ГЕРБ публично "отстрелват" Петър Стоянов е поредния пример на техния цинизъм. Ясно, е че всеки кандидат на Борисов за президент е обречен, защото ще носи неговото бреме, ще отрази гнева на хората срещу 12 години негово управление. Забележете, някакъв второразреден представител на "елита" на ГЕРБ Биков, пуска в употреба името на Стоянов, само и само за да го подложи на публично тричане, без обаче да е сигурна неговата кандидатура. На принципа, ако издържи, става, ако не няма да го издигаме.

Ако бяха сериозни и уважителни към него, името му щеше да бъде комуникирано от председателя на партията, но пък там друг проблем, той е токсичен. Сега ще се изгаврят с него, публичното мнение ще го дъвче и накрая сметката - Петър Стоянов похабен, ГЕРБ употребил поредния политик на десните за да прикрие срамотите Борисови. Като играе на чувството му за лоялност към СДС.

Всеки има глава на раменете. Да мисли какво да прави с авторитета си. Но това Георги Марков и Тома Биков да те "издигат" е гавра."
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.