close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Пловдивски депутат брани здравния министър
©
13:16 / 07.12.2023
280
Напрежение между коалиционните партньори в "Демократична България" и "Продължаваме промяната", или по-скоро между ДСБ и ПП лъсна покрай изявленията на Асен Василев за оставката на здравния министър Христо Хинков. Зам.-шефът на ДСБ Йордан Иванов, който е и пловдивски депутат от ПП-ДБ, поиска обяснения за изявлението на съпредседателя на ПП. 

Ден по-рано Василев каза, че не е негова работа да иска оставката на Хинков, но намекна, че всеки министър трябва да се оттегли, ако не среща подкрепа от партиите, стоящи зад правителството. Заради опита на Хинков да смени шефа на "Пирогов" Владимир Димитров, ГЕРБ и ДПС се заканиха да бойкотират законите на Министерския съвет, а Василев обяви, че не може парите на държавата да са заложник на който и да било болничен директор.

Иванов отбеляза, че в ДСБ са разбрали от изказването на Василев, че всеки министър в сам трябва сам да търси своята политическа подкрепа. "Нас ни притеснява, защото това означава, че всеки министър сам трябва да се договоря с ГЕРБ и ДПС", заяви депутатът. Хинков пък бил дългогодишен член на ДСП и от партията му категорично застават зад него. "Той се ползва с нашата подкрепа за битката му с корупционните практики. Както и всеки друг министър от настоящия кабинет, който води такива битки, ще получава нашата подкрепа", заяви Иванов. 

Според него буди недоумение как втори ден цялата държава се занимава с шефа на една болница, срещу когото има експертен доклад за извършени нарушение.

"Видимо г-н Ангелов от ГЕРБ се е запътил към поста на министър, но искаме да го предупредим, че начинът, по който иска да го направи, може да доведе до скъсване на менискус", заяви Иванов.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.