close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Радев да говори по-малко, неговото е логорея
©
13:14 / 20.07.2023
114
Народното събрание трябва да регламентира обръщенията на президента. Това посочи в интервю за БНР проф. Ивайло Дичев.

"Неговото основно правомощие е да прави обръщения към нацията и към НС. Имам чувството, че Румен Радев страда от логорея. Изказва се непрекъснато – по всякакви въпроси. Погледнете му страницата във Фейсбук – всеки втори ден там има някакво обръщение към нацията. Това не просто води до олекване на президентската институция, но създава и раздразнение. Той дава израз на негативните си усещания към една или друга част от българските граждани".

Проф. Дичев направи паралел между Румен Радев и бившия американски президент Доналд Тръмп, който се обръщаше непрекъснато към света чрез Туитър.

Не знам защо всички медии трябва да са задължени да отразяват мислите на Румен Радев, когато му хрумне нещо, запита още професорът. Ако се върнем назад във времето, ще видим, че президентът е атакувал почти всички партии. Само "Възраждане“ остана пощадена, отбеляза той.

Проф. Дичев посочи три хипотези, които биха могли да обяснят действията на президента.

"Едната е, че той е руски агент. Надявам се, че партньорските служби биха го установили, ако е така. Втората е, че готви политически проект. Опитва се да оглави проруски партии като БСП и "Възраждане“. Колкото повече се протестира срещу него и му се отделя внимание, толкова повече го натикваме в ролята на лидер на тази група. Третата теза е, че той просто има характерови проблеми и не разбира, че словото му трябва да тежи и да обединява във важните моменти. Аз призовавам просто да го игнорираме“, обясни позицията си анализаторът.

Ивайло Дичев подчерта също, че президентът няма властови ресурс. Той по професия е популист и буди страсти, които в момента са много деструктивни. И призова Радев да се  насочи към даване на позитивни импулси към обществото.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.