close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Радев и Кацаров - нещастници на власт, гузно мълчащи фигури
©
13:27 / 21.10.2021
379
Какво налагаше за 24 часа да затворим всички училища? Импотентността на властта го налагаше. 

Неспособността на служебното правителство да сложи ред,

да наложи правила за осъществяване на колективните обществени дейности в условия на епидемична криза. Бойко Борисов също флиртуваше с Мангъров, с Алибегов и мутрите от стадиони и дискотеки. Но когато "опреше яйце до дупе", се взимаха, макар и закъснели решения за обществени мерки на ограничаване на заразата, пише политологът Огнян Минчев.

Служебните кабинети на Румен Радев са потресаващо импотентни в сферата на този здравен мениджмънт. От открити антиваксъри и отрицатели на "онзи вирус", Кацаров и Радев се превърнаха в гузно мълчащи фигури, пропуснали възможността да обяснят на хората и да ги призоват към необходимостта да се ваксинират. Кацаров от кумова срама взе да призовава за това напоследък. Радев и досега мълчи. От устата му се отрони само някакво полупризнание, че самият той се е ваксинирал. Браво!

И така - до вчера. Когато Кацаров обяви масовото внезапно въвеждане на "зелен сертификат" в едно общество, в което 20 на сто са ваксинирани. И взе "решителни мерки" - изпрати децата вкъщи, на "онлайн обучение". 

Нещастници на власт!

Кръчмарите и стриганите глави на Коцето-Възраждане демонстративно отхвърлиха новите "мерки". Децата не могат да ги отхвърлят. Те нямат синдикати. Нямат лобисти. Нямат водачи, които да се застъпят за тях. Те ще трябва да понесат последствията от това, че Радев ще се явява на избори на 14 ноември, поради което не може да каже "копче" нито на поставящите ултиматум хора на Алибегов, нито на устатите антиваксъри и стригани мутри на русофилската периферия, нито на едно голямо, мълчаливо и скатаващо се мнозинство, което се информира за вируси, ваксини и епидемии от източниците на местния и на глобалния ъндъргаунд. Е, защо ни е тогава на нас президент? Защо ни е премиер и здравен министър? Да си на власт не означава сконфузено да приемаш ограничителни мерки, които ще се саморедуцират до изгонване на децата от училището. 

Да си на власт означава да водиш другите, 

да ги накараш да ти вярват. За какво да гласуваме за теб, бе Радев? За какво смислено нещо си ни повел нанякъде през последните пет години?
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.