close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Радев мек като памук – един истински церемониалмайстор
©
15:20 / 11.03.2024
927
За консултациите при президента Румен Радев днес се явиха трите формации, които не са очаровани от възможни предсрочни избори, но имат готовност за тях – ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. В публичната част от разговорите – докато медиите бяха в залата, нищо не стана ясно какво точно ще се случва. Мария Габриел не отговори на въпроса би ли приела мандат за съставяне на правителство, а Николай Денков не отговори дали ПП-ДБ биха подкрепили мандат на ГЕРБ. По-ясни бяха от ДПС – да, ще подкрепяме управлението, ако има ротация.

Утре Радев ще посрещне групите от БСП, "Възраждане“ и ИТН. Каквото и да си говорят на тези приятелски сбирки, те не могат да повлият на по-кардинални политически ходове. Ясно е, че и БСП, и Копейкин, и шоумените настояват за предсрочни избори, тъй като и трохите от държавната баница се отдалечават за тях безвъзвратно.

Радев изглеждаме хрисим и мек като памук. Опита се да сложи на масата "призрака на предсрочните избори“, но така, че да стане ясно колко и него го е страх от този призрак. Агресивността му, която демонстрираше на среща с "вражески“ формация,  е  изчезнала заедно с промените в Конституцията и орязването на пълномощията му. Плашилото "служебно правителство“ е снето от арсенала му. Радев изглежда като военен, който е претърпял необратима загуба, предал е оръжието си и оставил за себе си единствено медалите от предишни битки.  

Капитулацията на Радев ще стане съвсем видима, ако се стигне до служебно правителство и трябва да го назначи , без да е подбирал министрите в него. Ще прилича на един истински церемониалмайстор, който дори и скърцащ със зъби, трябва да изпълни протоколните си задължения по Конституция.

Това е рядък шанс да видим един Радев, който не съска, не се заканва и не плаши гаргите. Ако не може да изпълни тази нова роля, го очаква калния партиен терен и битката за власт. Ако изобщо има куража да се появи там.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.