close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Радев не назначи премиер, а началник на предизборния си щаб
©
18:14 / 14.05.2021
402
"Имаме предизборно правителство на президента Румен Радев. Той си назначи не министър-председател, а началник на щаб. Георги Близнашки идваше от лявото пространство и аз го назначих за служебен премиер, за да успокоя обществото. Чистката днес беше подготвена преди това и хората, които са в Министерския съвет, бяха подготвени“, заяви бившият президент Росен Плевнелиев пред БТВ. 

"Популистите в целия свят от хиляди години сочат управляващите за корупцията и обещават смяна на системата. Нека да видим Румен Радев как ще свърши това? Популистите не са демократи. През 2020 г. президентът русофил и популист взриви държавата с размахания юмрук. Какво е свършил през последните 4 години и половина, освен да изгони инвеститорите, след като повтаряше как главният прокурор и премиерът са мутри? Защо Румен Радев не се справи с правната система, след като имаше служебен премиер Огнян Герджиков? Нека да не си спомняме за Грипените… Имаше 10 реформи, които съм направил за повече прозрачност. Когато Мая Манолова беше част от тройната коалиция, сделката за АМ "Тракия“ беше засекретена. Когато бях министър на МРРБ, разсекретих сделката и тя не беше за милиарди, а за милиони. Искрено вярвам, че като президент, моите тези като коректив са били чисти. Първи ще поздравя Румен Радев, ако той прави същото, но досега това не се показва. Първият президент, който наруши конституцията, беше Румен Радев. Той няма такива права. Аз не съм искал оставките на Орешарски и на Станишев, защото това е брутално нарушаване на конституцията“, каза още Плевнелиев. 

"Хората не искаха нови избори и дори партиите ги признаха като честни и почтени. Имаше мнозинство от 165 депутати. Политическа партия ГЕРБ ще се върне на бял кон, ако и след следващите избори няма правителство. Съжалявам още от сега, защото ще се прави някакво правителство анти ГЕРБ, нещо между ляво и дясно и популистко. Нашата стратегическа цел е еврозоната. Това трябва да се случи, за да отслабим ролята на Русия. Тогава ще спим спокойно за децата ни“, коментира  Плевнелиев
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.