close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Радевият урок - с вдигнат юмрук не можеш да се обединител
©
15:53 / 16.08.2021
340
Румен Радев свиква КСНС заради ковид-вълната и бежанския натиск. Съвсем осъзнато президентът организира спешна среща по задаващите се две кризи, но дали днес ще може да изгради консенсусен тон и спокойно поле за общи решения? 

След две години на радикален конфликт и ескалиращо под неговото ръководство политическо напрежение в държавата вероятно 

ще затъне сам в блатото на проблеми,

които не може да реши, нито като президент, нито като назначил временния кабинет, пише политологът Цветанка Андреева.

Как ще управлява задаващата се нова ковид вълна след като няма имиджа на лидер, който да пропагандира масова ваксинация? Как Радев ще агитира във ваксинационна кампания, след като вече от позиция на висотата на президентската институция оспори рисковете и заплахата от Ковид, и скандално обяви от Шипка, че вирусът е използван за сплашване на хората? 

Как Радев сам със служебния си кабинет и конфронтиран парламент може да противостои на силен мигрантски натиск?

С какъв авторитет и с кого ще преговаря, 

след като няма изградени личностни дипломатически позиции в ЕС? В съюза той е популярен като застъпник за режима на Путин, а неговите министри бяха остро критикувани от ЕНП. 

С кой и от каква позиция ще разговаря със съседите на Балканите за бежанските потоци, след като нито има изградени приятелства, нито може да лидира решаване на регионални кризи?

И двата проблема /ковид и бежански натиск/ са сериозни и дано този път Радев не си прави предизборен ПР и признае, че сам без консенсусна подкрепа,

може само да задълбочи кризите

Когато покаже, че освен изчегъртване и втори мандат в политическата му мисъл има място и за националните приоритети. Когато покаже, че е президент на държава, а не на предизборен щаб, може да му се гласува доверие и актуализиран бюджет.

Юмрукът в условия на демокрация не може да е политически инструмент за убеждение!
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.