close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Румен Радев – задното колело от килера
©
14:06 / 05.12.2023
233
Ако позорът и срамът за една държава се определят от нейния държавен глава, то в момента сме една опозорена държава. Особено в очите на онези, които ни смятат за свои надеждни партньори.

Парламентът решава да изпрати нова военна помощ за Украйна, а Румен Радев налага поредното си вето с мотива, че депутатите не са разбрали какво са гласували. Вие сте дебили, вие сте малоумници – това им казва Радев с ветото си. Сега е ред те да кажат какво мислят за него. Ясно е какво мислят, но това не променя усещането, че Радев си остава задното колело в българската политика, чийто път изглежда предопределен – към политическия килер.

Стратезите около Радев ни внушават своите бълнувания – президентът е алтернатива на управленските безобразия и политик със светло бъдеще. За тази цел му готвят и политически проект – движението "3 март“. Очаква се това да е поредната патриотична формация, а у нас всичко патриотично първо е проруско и антиевропейско, а после всичко останало.

Напълно маргинализирана фигура – така ще изглежда Радев, след като изтече мандатът му. Това е напълно сигурно, ако минат и поправките в Конституцията, които ще орежат правомощията му. Тогава и пътят му ще е по-очертан - към килера заедно с "3 март“.

Някои услужливи социолози пък направо преминават границите на приличието. Когато двама се карали, печели третият. А третият в дългосрочен план бил Румен Радев. И защо така? Той вече е спечелил купата на Съветската армия и друго не му се полага.

Радев не е нищо друго, освен един руски дрон, който кръжи над страната ни. Осъзнаването на този факт е животът на "сглобката“. Тя става по-силна след всяко вето на задното колело. Затова псувните от първия ред на парламента в самата сглобка ще стават и по-ожесточени, но са по-ефективни от черната станция Радев.

Импийчмънт? Невъзможна развръзка, но винаги е оздравително да се чува, когато Радев демонстративно се позиционира опасно близо до Кремъл и когато твърди, че "украинското контранастъпление е най-голямата грешка“.

А руското нахлуване е достойно за аплодисменти, все още не е казал Радев. Това е реплика, която ще чуем, но от килера.


Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.