close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Скандален поп, обвинен в сатанизъм, драпа за каскета на Гешев
©
17:05 / 19.04.2021
947
"Трябва да лишим главния прокурор от възможността да разполага с нещо, което не му се полага по смисъла на правото“, каза пред журналисти отец Дионисий във връзка с писмото до Народното събрание, с което се настоява за промени в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.

Писмото гласи, че трябва да лишим главния прокурор от възможността да разполага с нещо, което не му се полага по смисъла на правото .Това е знак към Иван Гешев да си подава оставката в рамките на 24 часа“, коментира отец Дионисий.  Битката била с "бойковизма“ в държавните институции и "каскетчината“ в съдебната система. 

През 2014 година скандалният поп трябваше да бъде ръкоположен за епископ. Тогава обаче се заговори как е участвал в раздаването на титли архонт - най-вече на бизнесмени, и участието му в служби с ордени, непризнати от църквата. Не бе ръкоположен за епископ, но оглави "Александър Невски" и въведе такса от 5 лв. за миряни.

Ахимандрит Дионисий, който иска забрана за всички, ратифицирали Истанбулската конвенция, да влизат в храм, няма право да говори от името на църквата. Светият Синод се разграничава официално от него, съобщиха от там.

 Дионисий завел съдебно дело срещу българския патриарх Неофит и срещу Ловчанския митрополит Гавриил, поради което срещу него е заведено Църковно-наказателно дело и той се намира под каноническо запрещение от свещенослужение“, съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

Миряните го обвиниха, че кичът и светският дух нямат място в духовното. Дионисий е болен от кич и трябва да бъде излекуван“, коментираха противници на архимандрит Дионисий. Повод за това е зарята на Великден пред "Александър Невски", която учудила митрополитите.

Стигна се и до мутри вътре в храма - през май 2016 година неделната литургия завърши със скандал и изгонване на миряни. Едри богомолци избутаха младеж, задал въпрос на Дионисий.

Скандалният поп ръководеше и церемониите с ковчези пред дома на Бойко Борисов в Банкя и беше обвинен в сатанизъм.


Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.