close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
След професора на ГЕРБ идва академикът на Асен и Кирил
©
15:26 / 15.12.2022
364
"Приех номинацията за премиер с идеята, че трябва да потърсим съгласие за най-важните теми за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание. Това е единствената основа, върху която може да се изгради стабилно правителство и парламент, който работи за хората", заяви на пресконференция на "Продължаваме промяната" акад. Николай Денков.

Говорим за кабинет на малцинството, а не коалиционна конструкция, обяви Асен Василев, съпредседател на ПП. "Започваме разговори с всички политически сили, идеята е да видим какво може да ни обедини", добави той.

Твърде рано е да говорим за състав на правителство, подчертава номинираният за премиер с втория мандат.

"Никога не съм бил кадър на ГЕРБ, винаги съм бил експерт и в момента съм в качеството си на експерт, но ангажиран политически с "Продължаваме Промяната", заяви Денков в отговор на въпрос.

"Хубаво е да се чуят отговорите на такива въпроси. Отговорът е, че аз никога не съм бил кадър на ГЕРБ. Аз влязох в Министерство на образованието и науката през 2014 година в служебно правителство, именно защото имах експертиза за това как се програмират, подготвят научни проекти - експертиза, която в министерството тогава нямаше. Останах до 2016 година, защото някой трябваше да стартира първата програма за научни изследвания, която България договори, в мое лице, като ръководител на екипа, с Европейската комисия. През 2016 година си подадох оставката. Доколкото си спомням, оставка от правителство на Борисов, може да е имало повече хора, но аз помня двама, единият беше Христо Иванов, аз бях другият. Причините бяха пределно ясни. Не бяхме съгласни с това, което се случваше, в моя случай в Министерство на образованието и науката", каза той.

Николай Денков  е академик на БАН и редовен член на Европейската научна академия. Професор и доктор на науките по физикохимия. Министър на образованието в три служебни и едно редовно правителство. Член на "Продължаваме Промяната."
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.