close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Според махленската радиоточка пуякът иска да литне. А Мая няма да ръкопляска
©
15:51 / 08.11.2021
1222
Време е за конспиративни изборни истории. Корнелия Нинова се появила в Банкя с овехтяла "Шкода“ и със забрадка. Бойко я купил за 10-15 милиона евро. В същото време лидери на ГЕРБ и ДПС се събрали на тайна среща в дома на известен собственик на болница. Заверата е ясна – мощна управленска коалиция ГЕРБ–БСП–ДПС и партиите на промяната отиват на кино. А в един склад имало 228 машини, които не били за изборите, а за какво са тогава? Двама братя държали ключа към софтуера – единият бил съветник и на премиера Янев, и на Асен Василев. Така, който иска, може да гласува два пъти за президент, три пъти за себе си и четири пъти за жена си. На всичкото отгоре Борисов имал банка, съобщи адашът му Рашков. Бойко си я търси, пита коя е.

Това са последните новини от махленската радиоточка. А всъщност ситуацията не изглежда толкова сериозна, според Румен Радев, Стойчо Кацаров и Бойко Рашков – всичко било под контрол – здравен, политически, икономически, полицейски.

Според политическия контрол ГЕРБ ще вземе своята поредна победа, но ще си я сложи във витрината за трофеи, тъй като друга работа няма да свърши. Следизборна коалиция ГЕРБ-ДПС щяла да възбуди въстание, според Кирил Петков. Самият той се гласи да бъде новият политически лидер на страната, а дали това е възможно след като беше уличен в серия от лъжи? Възможно е, твърди засега избирателят, сондиран от социолозите.

Другата сериозна новина е, че Христо Иванов, вторачил се единствено в Гешев, Пеевски и ДПС, е изпаднал на шестото място в класацията с доста по-скромен резултат от 11 юли. Как тогава ще настоява да бъде премиер във възможната коалиция на "протестиращите“ без да стане за смях? Очевидно е попаднал под дебелата сянка на Кирил Петков и единственият му шанс да запази репутацията си е да каже на "съмишленика“ си, че е един обикновен лъжец. Тъй като няма да му каже, ще си остане на шестото място с всички последствия от това мълчание.

Още една сериозна новина – според ИТН Петков не може да бъде министър в едно бъдещо правителство – заради лъжите си, камо ли премиер.Очертават се любопитни преговори след изборите между ИТН и ПП ПП. Ще научим още истории за тайни сбирки, разговори на ухо, конспиративни квартири и всичко в името на властта.

Но голямата задача пред контролиращите е как да вкарат Мая Манолова в парламента, тъй като няколко дни преди вота тя подсмърча отвън. Шушука се, че излишните 228 машини били заделени с тази цел. Това пак е новина от махленската радиоточка. Но истината е, че Кирил Петков отчаяно се нуждае от Мая и нейния кръжок в парламента. Заради него тя е готова да тича боса из коридорите на Народното събрание, както направи за Христо Иванов. Без Мая пъзелът на Петков и Василев ще бъде нареден доста по-трудно. Ще се наложи двамата наистина да вдигат бунт в защита на незаменимата Манолова.

Как ми се иска да полетя и да кацна на това дърво, но не ми достига енергия да махам толкова силно с крила, оплакал се пуякът на бика. Една поучителна история за кандидат-премиери.

Защо не клъвнеш малко от фекалиите ми, предложил бикът, те са силно енергийни и хранителни. Пуякът се надвесил над една от неговите купчинки и открил, че бикът е прав ­ вече имал енергия и успял да литне до най-долния клон на дървото. На следващия ден хапнал още от чудодейната смес и кацнал на по-горния клон. Най-сетне пуякът гордо се перчел и вдигал врява на върха на дървото. Не след дълго бил забелязан от фермера и свален с един изстрел на пушката.

Поуката е: Фекалните номера могат да ви изведат на върха, но не и да ви помогнат да се задържите там.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.