close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Трифонов ли се подигра със социолозите или има такъв народ, който ще му покаже къде се намира
©
13:43 / 24.09.2021
626
Очаквано Слави Трифонов се нахвърли на социолозите, тъй като те спряха да говорят за ИТН. Ако говорят, то е за да отбележат, че спадът в доверието към партията му е някъде към 7% в сравнение с изборите на 11 юли. Лейтенантите Тошко Йорданов и Филип Станев още не са коментирали темата, но очевидно и те са събрали много социологически гняв и чакат да се качат отново на парламентарната трибуна, за да му дадат воля.

Появиха се заглавия, че Трифонов се е подиграл на социолозите. Предстои да видим дали избирателите няма да се подиграят с претенциите му след двата последователни провала. Основания за нападките на Дългия са колебанията на социолозите за мястото на ИТН на изборите на 4 април и 11 юли. Трето-четвърто място за ИТН, прогнозираха агенциите на първите избори тази година, а формацията се оказа на втора позиция. Последваха прогнози за второ място през юли, а ИТН спечели.

Трифонов дава тези примери и праща социолозите на майната им. Те, разбира се, не са цвете за мирисане, но при всеки нов проект има колебания за електоралната нагласа. Същото сега ще видим и за "Продължаваме промяната“ – четвърти, трети, втори, че дори първи.

На 9 септември "Галъп“ не включи  ИТН дори в тройката на своя сондаж за изборите на 14 ноември. На 17 септември агенция "Маркет линкс“ е по-благосклонна – трета позиция за ИТН.  Това са прогнози, които вбесяват "народния любимец“.

Трифонов трябва съвсем да е скъсал с реалността, ако си въобразява, че политическата му пирамида продължава да се радва на огромна популярност. Дори телефонните измамници са по-изобретателни – всеки ден мислят нови хватки за баламурниците, а Шоуто залага на изпитана схема – нали ни познавате, ние сме същите и продължаваме напред. Само че избирателите опознаха доста добре Пирамидата в два парламента и освиркванията вече се чуват по-отчетливо от аплодисментите.

Докато жигосва социолозите, Трифонов не е разбрал и друга промяна, настъпила от 4 април насам – как партията му се е превърнала в токсична, любимото му определение за другите – ГЕРБ,БСП и ДПС. Кирил Петков и Асен Василев говорят за общи действия с ДБ и ИБГНИ, но пропускат ИТН.  За тях е очевидно, че нямат работа с пирамиди.

Провалът на Трифонов ще блесне по-категорично на14 ноември, когото няма и да го питат искаш ли да правим правителство. Но пък ще получи онова, което търсеше на изборите досега  - нито първи, нито втори, нещо като балансьор, нещо като златен пръст. Но ако наистина има такъв народ, няма да получи и това.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.