close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Управлението на Здравко Димитров сваля доверието в ГЕРБ
©
15:35 / 18.10.2021
539
Предстоят трети парламентарни избори в рамките на тази година. Според социологическите сондажи до този момент първа политическа сила е ГЕРБ. Очевидно това се дължи и на силната местна власт, в която партията има сериозни позиции.

Където управлява ГЕРБ и резултатите са добри, такива са и за партията на избори. При всеки вот един от фокусите на вниманието е Пловдив. Да се твърди, че управлението на Здравко Димитров в последните две години е локомотив за ГЕРБ, е безотговорно и направо глупаво. Напротив – фактите говорят, че кметуването му сваля доверието в партията, която го е издигнала.

Още в отчета му за първите сто дни беше ясно, Пловдив не е случил на кмет. Димитров бързо се озова в кокошарника. "По-добре там да гледаме кокошки и да продаваме яйцата“, коментира той недовършения зоопарк.Това беше  демонстрация на класа – прекалено ниска за кмет на Пловдив. Заложи на кьорфишеци – спиране на поръчки, преработване на проекти. Затова взеха да му искат оставката.

Очерта се едно слабо и безлично кметуване. В края на втората година от мандата положението остава същото. С тази местна власт ГЕРБ загуби депутатски места от Пловдив на изборите на 4 април.

В метафора на управлението се превърна и един гаф на общинската пропаганда – предстояло откриването на новата детска градина "Перуника“, съобщи тя. А градината на ул. "Марагидик“ е построена през 1948 година. Да построим построеното стана лайтмотив на управлението.

Преди изборите на 11 юли Димитров започна да говори за вдигане на данъците, ако не се тегли кредит за инфраструктурните проекти. Преди толкова важен вот това беше изстрел в крака за ГЕРБ. За капак обяви, че общината ще бъде глобена заради проекти на Иван Тотев. Оказа се неистина, но Здравко Димитров показа, че в ключови моменти работи срещу имиджа на ГЕРБ. "Шокиран съм как е възможно Здравко Димитров да говори такива неща по медиите. Драматичното представяне на проблема е защото Димитров не ги разбира, но се надявам до края на мандата да се научи", коментира тогава Иван Тотев.

Все по-очевидно е, че Димитров и екипът му тя изпитват сериозни затруднения да формулират ясно и категорично своята визия за развитието на града заради многобройни интереси на икономически и финансови лобита.

Затова сега имаме един мръсен град, а от общинските комюникета става ясно, че се задават грандиозни проекти. Те все са в бъдеще време и до края на мандата няма да се случи нищо особено. Както няма да се случи и нищо особено в подкрепата към партия ГЕРБ, която сложи за кмет Здравко Димитров.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.