close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Вадят Славчо Атанасов от нафталина – седем партии в Пловдив нямали друг избор
©
14:21 / 12.09.2023
650
Дали Славчо Атанасов може отново да седне на кметския стол след  12 години политическо изгнание? Ако питате хората около него, те са толкова сигурни в успеха, че не е нужно да се правят никакви прогнози – всичко е ясно, той е човекът!

Той е човекът и за новата градска коалиция "Съединени за Пловдив“, в която влизат партиите "Кауза България", ВМРО-БНД, Земеделски съюз "Александър Стамболийски", Партия на зелените, "Новите лидери", "Воля" и "Атака". Седемте формации издигнаха Славчо за свой кандидат за кмет на Пловдив.

Самият Атанасов е въодушевен от подобни приказки и ги подхранва със своите – управлявах с ниски данъци, бях социален кмет и ред подобни щуротии.

След три загуби – две от Иван Тотев и една от Здравко Димитров, Славчо се впуска в нова битка с егото си. Това наистина е водевил и отново трябва да го изгледаме.

Атанасов твърди, че за разлика от предишните загуби сега имал сериозна подкрепа зад гърба си и не бил сам. Но пропуска факта, че е загубил доверието на пловдивчани и те го наказаха три пъти.

Номинацията на седемте партии е извадена от нафталина и учудва неистовото им желание за самоубийство

Преди четири години Атанасов загуби трети пореден балотаж. А до него стигна заради слабите кандидатури на БСП и "Демократична България“, както и заради втръсналите амбиции на Дани Каназирева.

Кандидатурата му беше наложена тогава от неговия партиен шеф в НФСБ Валери Симеонов. Тя срещна съпротива в местната структура на ВМРО и вместо обединение на патриотичната  коалиция в Пловдив, наблюдавахме разнопосочни действия, които доведоха и до катастрофално струтване в доверието на коалиционната листа за общински съветници – от 9 места през 2015 година, останаха пет. .

Изтърканата кандидатура на Атанасов отвори широко пътя за победа на Здравко Димитров, който имаше аванс от 20 процента на първи тур – 36,14% срещу 16,15%.

Кандидатурата на Славчо си остава изтъркана, макар и подкрепена от седем партии. Пловдив е на прага на колективно партийно самоубийство.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.