close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Вече официално подкрепяме руската агресия – позорът на президента
©
15:22 / 21.03.2023
370
"България не подкрепя и не е част от общата европейска поръчка за доставка на снаряди за Украйна. България ще подкрепи европейски дипломатически усилия за възстановяване на мира“, каза президентът Румен Радев.

Дипломатически усилия за възстановяване на мира в момента няма, или поне не сме чули за такива. Затова нищо не подкрепяме, освен руската агресия в Украйна. Това е официалната българска позиция, изразена от Радев. Ако някой все още не е разбрал, тя е следната – спираме помощта за Украйна, тя се предава и настъпва мир. БСП, "Възраждане“, Левицата и всякакви маргинални политически субекти настояват за същото – искаме си руския мир.

Военният министър Димитър Стоянов опитва деликатно измъкване с уточнението, че България не произвежда снаряди калибър 155 мм, от които Украйна има нужда и за които ЕС отделя един  милиард евро. Само че Радев е категоричен – "България не подкрепя поръчката“ , а не, че не можем да се включим в нея поради обективни обстоятелства.

Позорът на президента Радев, изразител на официалната ни позиция, идва в момент, когато има заповед за арест на Путин – обявен за военнопрестъпник, и Европа прави всичко по силите си да подготви пролетната украинска офанзива. Че не можем да помогнем със самолети, танкове и ракети, е очевидно. Но все по-категорична става жалката ни позиция да се снишим до пълното ни обезличаване като надежден натовски партньор.  

Радев дори безочливо пита партиите: Вие с Русия ли сте или против нея? Той грубо се намесва в предизборната кампания, като призовава партиите да се определят – дали след изборите ще бъдат част от усилията за мир в Украйна, или са за удължаване на войната. Сякаш не знае кои са проруските партии у нас, намерили чадъра на един проруски президент.

Извън голямата европейска игра сме, няма съмнение. Булдози се бият под килима, според израза на Чърчил, а едно президентско пале са навърта наоколо, скимти отчаяно и се надява да не му падне на главата снаряд калибър 155. Няма спасение за подобни тарикати – рано или късно.


Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.