close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Весели празници, господин Димитров!
©
14:29 / 19.12.2022
546
Разговаряхме последно с вас, господин кмет на Пловдив, през есента на 2019 година – дни преди местните избори. За кратко, на крак, на улицата - преди една пресконференция. Попитахте ме защо ви нападам. Отговорих ви, но вие твърдяхте, че обичате партията си, на която преди това нанесохте непоправими щети. Оттогава не искаме да чуем един за друг.

Но прогнозата ми се оказа вярна. Настанихте се на мечтания от вас кметски стол, но изгубихте подкрепата на партията, която ви издигна. Още на първата година от мандата изгубихте и уважението на  гражданите, а на третата те вече искат оставката ви.

Дали сте се замисляли, господин Димитров, как ставате кмет, а в същото време сте и политически труп. Едва ли. Сега берете плодовете на онова, което свършихте още на изборите през 2015 година и по-нататък до вашата "победа“. Тогава прогнозирах, че е възможно и политически труп да стане кмет, но какво от това.

И какво от това? Ето обяснението на отговора ми от онзи кратък уличен разговор.Просто е – какво от това?

Нищо не разбрахте тогава, обладан от "любов“ към Пловдив и партията. Затова сега – където и да се обърнем, намираме поводи да искат оставката ви – незапочнати, недовършени и забатачени проекти, съмнителни обществени поръчки, олигархични зависимости, които бодат очите. На всичко отгоре партията ви не е на власт, а и тя не иска да чуе за ваш втори мандат.

В крайна сметка, господин Димитров, получихте оценката си – от партията и гражданите, които днес отново бяха пред Общинския съвет, за да искат обяснения от вас за слаби управленски решения  – за кой ли път.

И какво предстои? Още една изгубена година, в която на вас и антуража ви няма за какво да ви пука, тъй като едва уволнението. Вече сте лидер на една разпасана команда, която оттук насетне ще се бори за спасението си, а не за доверието ни. Бог да пази Пловдив!

Ето, за това си говорихме преди три години. Не се разбрахме, тъй като бяхте на гребена на вълната. Сега изглежда е по-лесно, но нямам какво да добавя. Съзнавам, че беше по-приятно, когато говорихме за спорт, за баскетбол.

Защо ви нападах и защо ви нападам? Господин Димитров, все още не мога да повярвам, че е възможно мандатът ви да е по-слаб от този на Славчо Атанасов. Другата есен – като теглим чертата, това ли ще коментираме? Не съм искал да прогнозирам такъм ужасен край. Преди три години исках да ви кажа само това, че от политически труп става кукла на конци, а не добър кмет.

Весели празници, господин Димитров!
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.