close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Владиката Николай иска павета на аванта. Има и за неговата, и за главата на кмета
©
14:50 / 02.06.2022
451
Спомняте ли си бунта на архитектите  срещу  присвояването на комплекса “Свети Кирик" от владиката Николай? Преди това имаше един друг бунт - през  септември  2009 година. Тогава митрополитът поведе шествие от 200 попа срещу общината, тъй като искаше да свие един параклис в “Тракия", без да си е мръднал пръста. И го сви с любезното съдействие на общинските власти, които тогава  бяха доста заети  да му целуват ръцете.

Тъй като сега това упражнение – целуване на владишките ръце, е на огромно уважение след местната власт, нещо като масов спорт, нормално е Николай да става все по-арогантен и алчен. Той иска на аванта 500 тона павета – около 200 000 броя, за да облагородява манастири, църкви и параклиси в областта. Молбата на Пловдивската митрополия за авантата е поднесена на общинските съветници от зам.-кмета Пламен Райчев.

Бунтът на архитектите за "Свети Кирик“имаше съдбата на салфетка.Надяваха да получат от умрял писмо. Те не бяха разбрали, че цинизмът на Църквата не струва нищо без цинизма на властта.

"Църквата се отнесе с презрение и обида към труда на поколения български архитекти и инженери“, написаха архитектите в своята декларация преди години. И къде търсеха истината? От същите лицемери, които целуват не само  ръцете на Николай, но и задника му.

Сега подобни лицемери трябва да решат и казуса с паветата. Присвояването на "Свети Кирик“ и параклиса в "Тракия“ беше наречено богоугодно дело. Подаръкът от 200 000 павета ще мине по същия параграф. Лицемерите се страхуват да не бъдат наречени "бездуховни идиоти“. Ако толкова ги  страх, да се откажат от "бездуховни“.

Общинският съвет помни грозни истории с павета. Съветниците предоставиха безвъзмездно 70 000 павета за тенис кортовете на Младежкия хълм по предложение на кмета Здравко Димитров. Но зад реконструкцията и експлоатацията на кортовете стояха частни интереси на едни от най-богатите българи, които спокойно можеха да си ги платят.

Преди това една паважна история също завърши грозно - 250 000 павета бяха дарени за спортната база на един колежите в Пловдив. А друг колеж искаше да ги купи за 77 500 лева.

Паветата тогава разцепиха главите на общинските съветници, тъй като те се замеряха с тях. Да но сега се задава поредното "богоугодно“ дело и те като нищо могат да се скрият под расото на Николай, където отдавна е кметът Здравко Димитров.

Този брокер на недвижи имоти – митрополит Николай, няма ли да си плати поне за един от тях? Какво богоугодно дело е свършила Пловдивската митрополия – бежанци ли приюти, на сираци ли помогна, на хора в нужда ли подаде ръка?

Избирателят има право да знае по кого да хвърля павета. Общинските съветници да престанат с евтините подаръци за богати хора и да не се държат като павета. Ако сега удържат победа, тя ще е изключителна по своето значение. Това е все едно да ги поканят за почетни гости на Вселенски събор и пред очите им разпъват Николай на кръста. Гледката не е за изпускане.

Лобистите не са лоши хора, напротив. Но за да ги уважаваме повече, те обикновено декларират, че са такива и срещу какво го правят. Иначе са най-обикновени купени общински съветници. Това е обида за лобистите.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.