close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Владиката Николай отново нагъл и арогантен в Деня на Съединението, вперил поглед на Изток
©
17:28 / 06.09.2022
458
Миналата година на този ден – 6 септември, в двора на катедрален храм "Успение Богородично“ беше открит паметник на Гаврил Кръстевич, губернатор на Източна Румелия по време на Съединението. Изненадващо в словото си митрополит Николай охули Захарий Стоянов – двигател на българското Съединение. Защото обиждал, ругал и подигравал Гаврил Кръстевич. И оставил образци на "политическа реч на омразата“.

Тогава владиката се държа позорно.Противопостави двама големи българи и омърси единия за сметка на другия в Деня на българското Съединение. Български владика охули български герой.

Днес Николай се държа още по-нагло, като се включи безцеремонно в предизборната битка. Словото му беше посветено на омразата и разделението в обществото ни. И откъде идва това разделение – от Запад, разбира се. Директно обвини завръщащите се оттам "нови лица“, че сеят гняв и егоизъм. Връщали сме  се към Инквизицията.Тормозенето и унищожаването на хората са средновековните практики и отбеляза, че те са характерни за Запада.

"От началото на прехода българите изпращат децата си на Запад. Сега те започват да се връщат и някои от тях освен знанията носят и презрение към родината си и готовност за налагане на своите убеждения с насилие. Държат се като религиозни фанатици. Тази омраза трябва да спрем веднага“, призова митрополитът.

Политическият нюанс на словото му накара политици от "Продължаваме промяната“ да напуснат храма. Остана само Никола Минчев, който е водач на коалицията в Пловдив. Вероятно защото не е завършил на Запад. Другите партийни комисари останаха - удобно им беше да чуят това.

Николай за пореден път заслужаваше да бъде зашлевен публично. И за пореден път премълча какво се случва на Изток.

Този храм по празници само с идиоти ли се пълни, та безропотно слушат език на омразата от български духовник. Не за първи път. Няма да е за последен. Наредените срещу Николай кметове, депутати, министри, общински величия нямат ли грам достойнство, че са се наврели така безсрамно под расото му?

Само че Гаврил Кръстевич е завършил право в Париж. Но това само доказвало, че западнато образование не е задължително лошо нещо.

Твойта мамица, циник безобразен! Така би възкликнал обикновен български мирянин.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.