close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Всички очакват Мая да млъкне, а Слави да проговори
©
14:26 / 22.04.2021
438
Следизборните баталии в парламента родиха пиперлив виц. Предлагам ви го леко фризиран:

Попитали радио "Ереван“ каква е актуалната обществено-политическа обстановка в България. След кратко радиомълчание последвал лаконичен отговор: Всички очакват Мая Манолова да млъкне, а Слави Трифонов да проговори!

Обзалагам се, че нито Манолова ще млъкне, нито Трифонов ще проговори като политик. Като неформален лидер на коалицията "Изправи се! Мутри вън!“ през последните дни г-жа Манолова ни засипа с вижданията си за политиката, обществото, развитието на страната, разграждането на модела,   изчегъртването, като средство за бъдещ просперитет... Не се е произнесла само за международното положение, но то си живее и без нейното мнение още от времето на развития социализъм. Това пише в свой коментар за Фактор журналистът Иван Ибришимов.

Поведението й е като на партиен лидер спечелил изборите с размазваща победа и жадуващ ако не за военен трибунал, то поне за "народен съд“ над политическите опоненти. В маниакалния си стремеж към властта тя без колебание причисли дори майчината си БСП към "партиите на статуквото“, с което предизвика божествения гняв на бившата си посестрима Корнелия Нинова. В този танц (със саби) на валкюрите кулминацията предстои, а публиката тръпне.

Малко политическа ирония

За да не съм голословен ви предлагам два забележителни цитата на г-жа Манолова от последните дни. По адрес на ГЕРБ тя казва: "В момента те са токсични. Народът им отреди първото място, но засега нито една политическа сила не е заявила, че ще подкрепи тяхно правителство“.

Тук правят впечатление определението "токсични“ и отнемането на ролята на народа като суверен на властта пред величието на партиите. А при отричането на възможността за коалиране с БСП и ДПС тя е не по-малко категорична: "Партиите на статуквото няма да задушат в токсична прегръдка кабинет на промяната“. Виждате, че определението "токсична“ фигурира и тук. Прозира и надеждата за "премиер на промяната“ след евентуално трето завъртане на рулетката.

Стана ми интересно, защото като се замислих, обективно "токсична“ е именно коалицията "Изправи се! Мутри вън!“. По ирония на съдбата точно в нея са двама от тримата в "Отровното трио“, които извършиха всички гадости по време на протестите миналото лято, но по неизвестни за мен причини останаха недосегаеми за правосъдието. 

Специално за г-жа Манолова пояснявам, че един от синонимите на определението "токсичен“ е именно "отровен“ и би било добре за самата нея да бъде по-прецизна в изказа си.

И малко театралност

От друга страна си помислих, че тя наистина е ненадминат майстор в превъплъщенията си на политическата сцена. Беше "сестра“ по времето когато вътрешният министър  Румен Петков си контактуваше с "братята“ Галеви. Беше "аферистка“ по време на Костинбродската далавера. Беше "острие“ в парламента, когато предложи Пеевски за шеф на ДАНС  и "пчеличка“, когато с тихо жужене търсеше подкрепа от Борисов за да стане омбудсман. Смирена е като Майка Тереза, когато пали свещ преди да влезе в сградата на "Народното събрание“ и изпада в транс като нестинарка, когато трябва да люшне хорце сред народа. Сега "пчеличката“ е в ролята на оса. Поредната метаморфоза.

В крайна сметка тя си е "хармонично и всестранно развита личност“, направо сбъднатата мечта на покойната Людмила Живкова!
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.