close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Втори мандат на Димитров е невъзможен. Задачата е да спре пропадането
©
15:39 / 02.06.2021
659
Все по-очевидно е, че втори мандат на кмета Здравко Димитров е невъзможен. Политическата ситуация се променя динамично, а след две години господин Димитров ще бъде в края на едно напълно провалено управление.

За партия ГЕРБ фактите стават все по-категорични. Затова и за първи път – след дълго и търпеливо балансиране, лидерът на ГЕРБ в Пловдив и член на Изпълнителната комисия Иван Тотев  започна по - открито и остро да изразява недоволството си от действията на местната власт.  И го направи, тъй като след две години ГЕРБ вероятно отново ще има претенции да управлява града и трябва да излъчи свой кандидат. Управлението на Здравко Димитров не работи за подобна заявка и ръководството на ГЕРБ се опитва да намали щетите.

Кръгът около "Пещерска гроздова“ – медиен, политически и финансов, се опитва да внуши, че ГЕРБ води война срещу своя кмет. Да уточним, че от девет заместници на Димитров само двама са от ГЕРБ. За пълно управление на ГЕРБ е наивно да се говори и това в Кръга много добре знаят.

И още едно уточнение за плиткоумните историци на забавни истории от Кръга. Този Кръг започна война срещу Иван Тотев още след избирането му за втори мандат през 2015 година и острието в тази битка беше точно Здравко Димитров, който се яви като кандидат кмет срещу Тотев. В крайна сметка Зико постигна целта си след четири години хулене, получи номинация от ГЕРБ и се превърна в един слаб кмет.

Пораженията от тази война, започнала във втория мандат на Тотев, са ясно видими днес – грешна номинация, слабо управление и сриване на доверието в местната власт. И сега от Кръга са ревнали, че на Димитров му готвят вълчи капан, като се опитват да отрежат част от властта му. С тази власт ГЕРБ загуби депутатски места от Пловдив на изборите на 4 април.

Да спре пропадането. Това искаше да каже Иван Тотев, критикувайки местното управление, което трупа негативи на ГЕРБ.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.