close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
За министър Кацаров вирус нямаше, но вече се появи. Ами сега? Питай Мангъров
©
12:18 / 19.08.2021
740
"Данните за разпространението на инфекцията никак, ама никак не кореспондират с мерките, приложени от правителството. Към днешна дата, ние имаме потвърдени малко над 400  случая на коронавирус. Починали са 8 души, като поне при двама от тях инфекцията по-скоро не е истинската причина за смъртта“.  Това е написал преди година сегашният здравен министър Стойчо Кацаров в сайта на неправителствената организация "Право и здраве“.

"Този брой на инфектирани хора не е достатъчен дори за вестникарска публикация, камо ли за обявяване на епидемия. Защо тогава се прилагат такива драстични мерки и оправдани ли са от медицинска гледна точка? Та ние почти затворихме държавата и спряхме стопанската дейност, заради нещо, което дори не може да се дефинира като епидемия?“, продължава с анализите си Кацаров.

"Противоречието между степента на заплаха и предприетите мерки се наблюдава в целия свят, не само в България.  Коронавирусът  не се отличава нито с някаква извънредна вирулентност (степента на предаване на вируса от един на друг), нито с висока смъртност“, пише още д-р Кацаров.

Но тогава Кацаров не беше здравен министър и вирус нямаше. Той беше в един отбор с Мангъров и президента Радев, които громяха здравните министри. Радев дори се качи на 3 март на Шипка и обяви вируса за политическа игра. Сега заради вируса събра Консултативния съвет за национална сигурност и пита какво ще правим. Кацаров вече е здравен министър и също забеляза вируса. "Ключовият момент е дали може да осигурим достатъчно болнични легла“, вайка се Кацаров, който преди година питаше защо се вайкат толкова Кирил Ананиев, а после и Костадин Ангелов.

"Това, което притеснява експертите е, че прекалено бързо нараства броят на заразените", констатира Кацаров днес, но не уточнява той дали се притеснява.

Когато миналата година умираха хора, Радев, Мангъров и Кацаров бяха в отбора на антиваксърите, а днес твърдят, че други са виновни за смъртта. Какво да правим сега, питат Радев и Кацаров. Ами слушайте Мангъров, който все още не е голям началник и е свободен да говори глупости.

Но помним глупостите на пандемията и на Радев, и на Кацаров. Сега те щели да ни спасяват. От какво? Голямото спасение приключи миналата година, когато Радев и Кацаров не бяха сред спасителите.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.