close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
За "русите красиви жени" в Общинския съвет  и ул. "Христо Г. Данов" 
©
15:47 / 25.04.2024
982
Приказките в Общинския съвет на Пловдив понякога минават границата на приличието, но това изобщо не прави впечатление, тъй като още по-груб речник слушаме и в Народното събрание. Обикновено поводите са някаква междупартийна разправия.

Навремето Илия Баташки от БСП на една от сесиите се нахвърли върху свой опонент с думите: "Ще му изтупкам два юмрука на тоя“. После заплаши, че ще се изпикае в градския фонтан. Тогава  в града много от проблемите се решаваха в тоалетната или по клозетен начин и думите на Баташки предизвикаха възторг.

На ръба на възторга бяха и съветниците на днешната сесия, когато шефът на групата на ГЕРБ Йордан Илиев каза от трибуната, че е "хубаво една красива руса жена да държи ръката на кмета, когато той подписва заповед". Каза го повод дебата за превръщането на ул. "Христо Г. Данов“  в пешеходна зона и съпротивата на госпожа Веселина Александрова от ПП-ДБ, която настояваше всичко да е законно и тогава ще подкрепят предложението.

Господин Илиев очевидно не разбра какво точно е казал в желанието си  да бъде оригинален и да разведри тягостната обстановка в залата. Изглежда не разбра и госпожа Александрова, която прие подадената от Илиев ръка след шегата под бурните аплодисменти на съветниците.

Ситуацията се обърка, когато от трибуната Добромира Костова, също руса, определи изказването като крайно неуместно и сексистко. Тогава господин Илиев направи фаталната си грешка в нескопосан опит да се извини: "Извинявам се, но не го казах за вас, а за госпожа Александрова“. Тук вече и самата Александрова разбра какво се случва – възторгът от комплимента бързо изчезна и с ледено изражение се появи на трибуната: "Това е типично за ГЕРБ“.

Изводът – всяка жена иска да чуе това, което каза Йордан Илиев, но на подходящо място, без значение дали е от ГЕРБ или ПП-ДБ. Разделянето по красота на колежки е гаф, заради който отиваш моментално на дръвника. Както Илиев.

Сериозен извод -  неуместна и дебелашка шега на Йордан Илиев, лидер на групата съветници от ГЕРБ. Съвсем уместна реплика на Добромира Костова. И тези, които се смяха на "красивата руса жена, която държи ръката на кмета“, дали ще се смеят, ако им кажат, че смехът на празна глава не е здравословен.

Иначе в дебата за затварянето на ул. "Хр. Г. Данов“ и превръщането и в пешеходна зона  откроявам една реплика на общинският съветник Веселин Маневски: "Колеги, това е лидерско решение. Градът има нужда от лидери и смели кметове“.

Празните приказки и фалшивите комплименти нямат никакво значение.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.