close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Защо, владико Николай, се отказваш - нали си познал Иисус Христос
©
12:30 / 19.03.2024
793
Не съм познал Иисус Христос, според езика на митрополит Николай. И всички, които не го "познават", няма как да знаят, че "Той е единственият кормчия на църковния кораб, който с въздействието на Светия дух избира предстоятелите и архиереите на Своята Църква“.

Това казва в поредния си моноспектакъл владиката в опит да обясни защо така театрално се отказва от битката за патриаршеския престол. Ако Христос избира предстоятелите, митрополит Николай от Иисус ли отвръща глава? Ако Христос посочи именно него за предводител, пак ли така позорно ще бяга?

И тези, които са познали Иисус Христос, и тези, които не са го познали, са наясно, че пловдивският митрополит Николай не може да бъде български патриарх. Той го знае най-добре и затова избира да се прави на пророк Йона – за да спести унижението, на което ще бъде подложен, ако обяви кандидатурата си. Тогава за пореден път ще стане ясно защо не може и не бива да е патриарх.

Разбра се, че не може да има претенции още през 2007 година, когато нарече папа Йоан Павел II и неговите кардинали еретици – "Ами, щом като изповядва друг символ на вярата, църквата го е определила, не аз го наричам така, аз го наричам, защото каноните го определят като такъв."

Не може да има претенции защото през 2008 година се обяви против приемането ни в Европейския съюз – "За какво ни беше интеграцията в Европа – за да не можем да забраним гей парадите, парадите на разврата в градовете?“

Николай се обяви против правната регулация на съвместното съжителство, коментирайки проекта за нов Семеен кодекс: "Въвежда нова форма на съвместното съжителство – с други думи, блудството и прелюбодеянието се узаконява от българската държава и от закона“.

Николай не може да бъде патриарх, защото отдавна е загубил духовния си авторитет, хвърляйки се в политически битки.

Не може да бъде, защото е християнски талибан и организира атентати срещу вярата на духовните хора.

Не бива да бъде, тъй като е олигархично–масонски продукт и най-удобното му убежище е в скута на политиците.

И сега постъпвал като пророк Йона. "Когато корабът, в който пътувал пророк Йона, бил застигнат от буря, той се е обърнал към спътниците си и им казал: "Вземете ме и ме хвърлете в морето, - и морето ще утихне за вас, защото знам, че заради мене ви постигна тая голяма буря". (Йона 1:12). Това казвам сега и аз. Ако заради мене е пратена бурята, надявам се след това мое изявление тя да утихне“

Да хвърлим Николай на кучетата и да спасим Църквата. Николай –спасителят на Църквата? Той скача от борда и готово. Стига театър!  

Иисус Христос е казал на своите ученици: "Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил ... Ако Мене гониха и вас ще гонят." (Йоан 15:18-20).

Ако сме намразили митрополит Николай, първо сме намразили Христос, внушава владиката без никакъв срам. Да намразим Христос заради Николай – какво въображение демонстрира владиката в опит да признае поражението си, без дори да участва в битката за патриарх.

Ако оставим Христос на мира и претенциите на Николай да му е приятел, битката за Църквата е срещу прегърналите я ченгета на ДС и силното проруско лоби в нея. По този въпрос Христос е безпомощен.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.