close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Здравко Димитров като Христов войн с агенция за недвижими имоти
©
13:17 / 08.12.2023
341
"Всяка власт идва от Бога. И аз, като ваш митрополит, със спокойна съвест ви заявявам,че нашият кмет никога не е злоупотребил с властта, която Бог му е дал, а с добра съвест, с усърден труд и безкрайна любов осъществява делото на това божествено признание , което Бог е промислил да му възложи като тежък кръст. Господин кмете, вие не сте сам! Във всички изпитания Бог е този, който с благодатта изпълва това, което не ви достига като човек.

Уверяваме ви, че всички познаваме вашата скромна, изпълнена с мир и любов душа. Затова и ви прегръщаме и ви благодарим за грижите и за труда, който проявявате неуморно за преуспяването на на нашия престолен град."

Така митрополит Николай се обърна към Здравко Димитров на Цветница тази година за имения ден на бившия кмет. За него той е един Христов войн.

А малко по-късно - на Гергьовден, при откриване на храма "Свети Архангели“, Николай обяви  Георги Гергов за възрожденец и се обърна към Зико с думите: "Свещениците тук за вечни времена ще ви споменават в молитвите си“.

Тази троица: Николай – Гергов – Димитров,  работи от години в синхрон. Затова поканата към Здравко Димитров да поеме управлението на църковните и манастирски имоти на Пловдивската епархия  е продължение на тази животворна близост между светска и църковна власт.

Митрополит Николай беше скъп гост в общината, след като взе активно участие в двете кметски предизборни кампании на Здравко Димитров – през 2015 и 2019 година. Дори беше и нещо като кадровик – главният архитект Ахрянов бил назначен там по божията воля.

Сега Зико става главният брокер на агенцията за недвижими имоти на митрополията. А тя е неприлично богата с имоти. Само в Пловдив са около 40.

"Бог е промислил да му възложи този тежък кръст“, както казва поп Николай.  И вече като брокер, Здравко Димитров би трябвало да отговаря на въпроси за цинизма на Църквата ни, която се грижи единствено за своите интереси. Тя винаги иска нещо, което другите са построили – например Гръцкото училище. Брокерите така действат.

Какво е направила за несретниците тази богата агенция за недвижими имоти, която Здравко Димитров поема. Приют за бездомници ли е построила, дом за сираци ли? И да се грижи за тях.  

Хубави въпроси за един начинаещ брокер. "Във всички изпитания Бог е този, който с благодатта изпълва това, което не ви достига като човек“. Да видим!
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.