close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Зеленски към руснаците: Ще загубите, терористи
©
12:33 / 15.09.2022
133
Русия ще изгуби тази война – такова послание отправи президентът на Украйна Володмир Зеленски към руснаците на руски език.

"Вашите ракетни удари, руските ракети срещу Кривой рог, срещу Карачунското водохранилище, срещу обекти, които нямат никаква военна стойност, фактически срещу стотици хиляди обикновени мирни граждани – това е още една причина, поради която Русия ще загуби. Ще загуби не само тази война, а самата история.

Хората пишат историята, нехората – никога", подчерта Зеленски.  

"Като какви ще останете в историята? Всички тези, които стрелят с тези ракети. Тези, които дойдоха на наша земя. Слабаци. Вие сте слабаци, които воюват с цивилни. Подлеци, които, след като избягаха от бойното поле, се опитват да навредят някъде отдалече. Ще си останете терористи, от които ще се срамуват собствените внуци", посочи украинският президент.

"Събитията показват, че единственият изход за руските войници е да се предадат в плен на украинските сили. Само това им гарантира, че ще запазят живота си в съответствие с всички конвенции. Всеки руски войник вече трябва да е разбрал, че само в украински плен никой няма да го използва като пушечно месо във война, която очевидно Русия ще загуби", продължи Зеленски.

Кривой рог, срещу който вчера беше извършена масирана руска ракетна атака, е родното място на президента.

"Подлостта, която може да се хареса на безумните руски пропагандисти, със сигурност няма да спаси морално-психологическото състояние на руските войници. Те разбраха, че руското командване е бездарно и че в Украйна ги очаква разгром по всички направления. С никакъв терор Русия не може да промени това, терорът само потвърждава слабостта на този, който прибягва към него", каза още Зеленски.

Наблюдатели смятат, че атаката срещу Кривой рог е реакция на отмъщение от страна на Кремъл след успехите на украинските сили на фронта. Вчера Зеленски лично участва в издигането на украинския флаг над освободения град Изюм – изключително важен в стратегическо отношение.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.