close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
 "Me too" за изборите в Пловдив през 2015 година
©
12:47 / 10.05.2023
911
"Мен, дядо попе, ме ощипаха преди 7-8 години на неприлично място, но си траях, щото нали знаеш как стават нещата. Знам, чедо, простено да ти е“.

Изповедта е на жена от движението "Me too". След 20-30 години някои се сетиха, че – иначе успешните им кариери, са започнали не съвсем прилично – в легло, във вана, или просто на офисно бюро. Били щипани, опипвани и направо изнасилвани, според тях. Но си мълчали, тъй като от леглото направо цъфнали на големия екран. В залеза на кариерата, споменът от креватните изпълнения изплува, за да се представи като най-гнусното нещо света. Може и да е. А може и да не е. "- Олеле, бат' Павле... Не викам вече... Не пискам... Де оня глас момински?... Де оня глас!“, прошепва героинята на Чудомир много преди "изнасилените“ хубавици от Холивуд да се организират в "Me too".

Сега се появи версия за нещо крайно неприлично и около местните избори в Пловдив през 2015 година. Твърди се, че били фалшифицирани. Само че ощипването, или опипването, се случва осем години след заплахата то да се случи. През това време дамата, която твърди, че има участие във фалшификацията, развива бурна общинска кариера. И идва край на кариерата.

Извън обвиненията, грозните лични нападки и неизпълнени вероятно обещания, стоят неоспорими факти.

Един от тях е, че местните избори в Пловдив приключват официално чак през март-април 2016 година – пет месеца след вота, заради подадени жалби. Тогава става ясно, че кмет на район "Тракия“ е Костадин Димитров. Решението е на Върховния административен съд и не подлежи на обжалване. ВАС потвърди решението на Административния съд в Пловдив от 4 декември 2015 година, с което се потвърждава решението на Общинската избирателна комисия, която обяви за кмет Костадин Димитров.

Изборът на Димитров беше оспорван от Патриотичния фронт, чийто кандидат Костадин Гаров остана втори на балотажа. 

ВАС потвърди също, че законно избраният кмет на Пловдив е Иван Тотев. Така ВАС официализира загубата на Славчо Атанасов, който оспорваше резултатите от изборите. На втория тур Иван Тотев получи 50,73% от гласовете, а Атанасов, кандидат на ПФ – 49,27%.

Изборната битка през 2015 година е минала през съда. Загубилите ревяха с глас, а ревящите днес вероятно са имали сливи в устата. Като онези, тръгнали нагоре от леглото, ваната или бюрото.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.